‘We zijn de verhalenvertellers van Zuidoost’

Elvis Ruth Penuel is maker van audiovisuele producties en studeerde human resources aan de Hogeschool Utrecht. Hij heeft altijd in Zuidoost gewoond. Hij maakte kennis met media bij Bijlmer Enzo en Bijlmer Stijl, via AT5.

Elvis: “Jonge Reporters is een project van mediaproducent Jeltje van Nuland. Ik ben co-eigenaar. Het is een mediaplatform waar jongeren videoproducties maken, en wij coachen hen.”

Verhalen uit de buurt
“Met Jonge Reporters wil ik verschillende verhalen uit de buurt vertellen. Per project stellen we een team van jongeren samen. We maken de items zoveel mogelijk vanuit hun perspectief, vanuit hun culturele achtergrond en hun kijk op een onderwerp. Een van de projecten is ZO=Zuidoost! Hiervoor werken we met een team van 6 tot 8 jongeren. We maken items over verschillende onderwerpen. Wij zijn de verhalenvertellers van Zuidoost.”

Kennismaking met het vak
“De jongeren komen bij ons, in de studio van het Bijlmerparktheater. Daar laten we ze kennismaken met het mediavak. Je moet een beetje sociaal zijn en leergierig, op mensen durven afstappen en kritisch durven zijn. We helpen onze jongeren daarbij. Ik wil onze jongeren laten ervaren dat wanneer je iets wilt bereiken, je er daadwerkelijk voor kunt gaan.”

Mijn verhaal
“Diversiteit en inclusie vind ik belangrijke thema’s. Ik zit in Zuidoost in een netwerk van creatieven, makers van content, muziek en media. Ik ben een creatieve geest, verhalenverteller en humanist. Het medium video en videoproducties maken met Fastudo Films & Fotografie zijn mijn corebusiness.”

Ifeatu: “Bij de Jonge Reporters doe ik camerawerk en editing van onder andere de maandelijkse episodes voor ZO=Zuidoost! Ik denk mee over de inhoud van de items. Ook deed ik het camerawerk bij een item over de jonge VN-ambassadeur Jahkini Bisselink. Ik ben creatief op veel vlakken en ik heb een goed oog voor beeld. Dat zegt Elvis. Hij is mijn coach, ik leer veel van hem. Door hem word ik steeds zelfverzekerder in dit werk. Met mijn films wil ik de interactie tussen mensen laten zien. En met mijn verhalen wil ik een positief beeld van Zuidoost laten zien.”

Iedere maand maakt Jonge Reporters een aflevering. Kijk op www.zoiszuidoost.nl

Elvis Ruth Punuel / Fotografie: Lex Draijer
Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK