366 nieuwe woningen, 20.000 m2 kantoor, 24-uursvoorziening, ateliers en horeca

In Amstel III komen 366 woningen, waarvan 130 sociale huurwoningen met 24-uursvoorziening, 123 middeldure huur en 113 duurdere woningen. Ook komt er 20.000 m2 aan grote- en kleinschalige kantoorruimte, horeca en andere stedelijke functies. Deze ontwikkeling wordt gerealiseerd aan de Paalbergweg 1, in plaats van het datacentrum en het parkeerhuis. Hugo van Woerden van DutchRE en stadsdeelbestuurder Dirk de Jager van gemeente Amsterdam tekenden hiervoor vandaag een overeenkomst. De verantwoordelijk manager van DutchRE, Lennart Bouman, verwacht dat de bouw in 2024 van start gaat.

Op een eiland aan het Spoorpark, met zicht op het nieuwe park op de Gaasperdammertunnel, komen drie torens waarvan twee met 2-, 3- of 4- kamer appartementen van 42 tot ongeveer 100 vierkante meter groot en een kantoortoren van 70 meter hoog. Op de begane grond is er ruimte voor horeca, bedrijfjes en sociaal-maatschappelijke en commerciële voorzieningen. De openbare ruimte is divers opgezet. Zo komt er een groen hof vol zit- en speelplekken, een plein en rondom het eiland en een wandelroute langs het water. Het project is een aanvulling op de door DutchRE ontwikkelde innovatie campus IQuarters voor bedrijven actief in de Life sciences & Health tech sector.

Duurzaamheid
Het ontwerp draagt bij aan een duurzame ontwikkeling van de stad. De daken worden ingericht als natuurdaken en ontmoetingsplekken. Ook wordt er water opgeslagen om wateroverlast bij extreme buien te voorkomen.  Daarnaast wordt er zoveel mogelijk materiaal van het bestaande gebouw te hergebruiken in het nieuwe pand. Met de ideale ligging bij station Holendrecht, wordt het gebruik van het OV en de fiets gestimuleerd.

24-uursvoorziening
In de woontoren met de sociale woningen komt ook een 24-uursvoorziening met ongeveer 33 woningen voor cliënten van de GGZ die intramurale zorg nodig hebben.

Kansen voor Zuidoosters
”Met de ontwikkeling van deze nieuwe woningen en vooral met 253 sociale en middeldure woningen komen er veel woningen bij, ook voor Zuidoosters. “Zo kunnen zij in hun eigen buurt blijven wonen, werken en leven, dichtbij familie en vrienden, ” stelt Dirk de Jager, lid van dagelijks bestuur Zuidoost. “Samen met de ontwikkelaar kijken we of we afspraken kunnen maken over een voorrangsregeling voor Zuidoosters.”

Nieuw stuk stad in Amstel III
Ten zuiden van de Johan Cruijff Arena ligt Amstel III, voorheen een groot kantorengebied dat getransformeerd wordt in een gemengd stuk stad voor duizenden Amsterdammers. In totaal komen er in Zuidoost tot 2040 30.000 nieuwe woningen bij, waarvan een groot aantal in Amstel III. Zo ontstaat er met de nieuwe woon- en kantoorgebouwen een complete stadswijk waar gewoond en gewerkt wordt, inclusief scholen en andere voorzieningen, zoals sport en kinderopvang. Tot tevredenheid van Dirk de Jager: “Zuidoost is een stadsdeel met van oudsher een vernieuwingsopgave.  Ooit waren we stad van de toekomst. En dat zijn we nu weer. Daarmee werken we verder aan een bruisende woonstad. Een nieuwe wijk, die onderdeel is van Zuidoost en daar nieuwe waarde aan geeft.”

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK