Een boek voor ieder kind

Eind 2021 kregen basisschoolkinderen in Zuidoost een boek cadeau, een boek met verhalen en tekeningen die aansluiten bij de leefwereld van kinderen in Zuidoost. De verhalen gaan over anders zijn en trots op jezelf zijn.

Dayenne Schurman werkt bij Projectenbureau Primair Onderwijs Zuidoost (PPOZO). “Ik praat en denk onder meer mee over de uitvoering van een belangrijke ambitie in het Masterplan: Zorg voor de jeugd. Taal leren, je woordenschat vergroten en leesplezier is belangrijk. Een van de activiteiten is ‘Elk kind een boek cadeau’.

20 boeken
We willen dat kinderen zichzelf kunnen herkennen in de verhalen en in de tekeningen. We hebben twintig boeken gekozen, vijf per leeftijdscategorie. De kinderen mochten zelf hun boek kiezen.

Kinderen zoals zijzelf.
De boeken gaan over kinderen zoals zij zelf zijn of hun klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes Eén boek gaat over Anansi de spin. Ik ben zelf schrijfster van een van de boeken, Spiegelbeeld. Over een meisje dat op iemand anders wil lijken dan zichzelf.

Lespakket
Voor de scholen maakte ik een lespakket. Volwassenen kunnen hiermee makkelijker het gesprek voeren over het zelfbeeld van de kinderen. Ik vind het belangrijk dat op scholen meer boeken komen, waar kinderen uit Zuidoost zich in herkennen.

Dayenne Schurman met haar boek “Spiegelbeeld”/ Fotografie: Edwin van Els
Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK