Trots op onze Amsterdammertjes van het jaar!

Saira Shafique, Christeley Martis en Kymmora Vrede uit Zuidoost zijn Amsterdammertje van het jaar 2021. Zij zetten zich alle drie actief in voor het stadsdeel. Alle genomineerden zijn bekroond, het was namelijk onmogelijk om te kiezen.

Inzet voor Zuidoost
Saira is vrijwilliger bij Ympact 020, TakeCare (voor jonge mantelzorgers) en de IMC Weekendschool Zuidoost. Ze staat iedere zondag voor de klas om leerlingen te begeleiden en te ondersteunen.

Huiswerkbegeleding
Christeley zet zich in voor leerlingen in Zuidoost. Zij bedacht een buddysysteem en peer-to-peer huiswerkbegeleiding op het Ir. Lelylyceum. Bij deze manier van huiswerkbegeleiding helpen leerlingen uit hogere klassen leerlingen, die een aantal klassen lager zitten.

Jeugdlobbyist
Kymmora strijdt tegen onrecht en racisme. Dat doet ze als jeugdlobbyist. Vanuit deze rol adviseert zij rondom de jeugd in Zuidoost. Ook is zij actief bij de IMC Weekendschool en mede-oprichter van Bims Tour Guides. Samen met Vesla Vyent, organiseren ze fietstours voor en door de Bijlmer.
De verkiezing
De Stichting Amsterdammer van het Jaar organiseert jaarlijks een verkiezing. Doel van de stichting: burgerschap bevorderen door de gewone Amsterdammers die zich inzetten voor de stad in het zonnetje te zetten en door alle Amsterdammers te laten zien wat je zelf voor je wijk, buren en stad kan betekenen.

Ook is er een verkiezing onder jonge bewoners van de stad: Amsterdammertje van het jaar.
De titel wordt sinds 2012 jaarlijks uitgereikt. Deze verkiezing laat zien dat je al vanaf heel jonge leeftijd iets positiefs kan bijdragen aan
de stad.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK