Parels van Zuidoost: Enver Liesdek

Enver Liesdek

Met zijn dansgroep Déjà Vu heeft hij drie keer in het Apollotheatre in New York gestaan.
Verbaasd vraag ik of ik het goed gehoord heb: ‘Het theater in Harlem waar grootheden als James Brown, Lauryn Hill en Luther Vandross hun carrière zijn begonnen?’

‘Ja, we werden met een limousine opgehaald en ik heb voordat onze auditie startte met de Surinaamse vlag gelopen. Dat is nooit tevoren gebeurd. We hoorden bij de beste drie en zijn na de derde ronde afgevallen’.

Meester Enver, zo noemen zijn leerlingen in Zuidoost hem, hij is een zeer betrokken vader voor zijn kinderen en pleegkinderen, maar ook een vertrouweling van de ouders en kinderen van zijn dansschool. ‘We Are On The Move is een dansorganisatie waar kids van 4 tot 22 jaar hip hop, jazz, Afrikaanse- en moderne dans leren. De talentenklas bied ik ook klassieke dans aan voor een brede ontwikkeling’.

Enver is de oprichter en directeur van de dansorganisatie. Ongeveer tien jaar geleden begon hij met 17 kinderen en nu werkt hij met zijn team op de basisscholen in Zuidoost en na schooltijd volgen nog eens 180 kinderen les in het Bijlmer Parktheater en No Limit.
Zelfs de meest drukke kinderen worden stil wanneer meester Enver met zijn stoere outfit en lange locks binnenkomt. Hij legt vanaf het begin de regels uit op een geduldige, rustige toon, maar je weet meteen dat hiermee niet te spotten valt.
Toch is meester Enver populair. Mijn kleinkinderen die bij We Are On The Move op les zitten, zijn altijd blij om hem te zien. Hoe dat komt? Hij trekt zijn schouders op alsof hij niet begrijpt waar dat natuurlijke gezag vandaan komt.
‘De ouders en kinderen weten me altijd te vinden. Ik geef opvoedingsadviezen. Kinderen die het thuis moeilijk hebben, luisteren op de een of andere manier wel naar mij. Als het moet ga ik zelfs mee naar school. Maar, al onze docenten krijgen coaching om problemen bij kinderen te signaleren. Wij geven die kinderen niet zomaar op. We gaan op zoek naar oplossingen samen met hun ouders en verder zijn onze lessen betaalbaar voor iedereen’.

We Are On The Move heeft een aantal professionele voorstellingen gemaakt met veelzeggende titels als Next, Hoop, Verzet. Dit jaar kunnen we Roots verwachten.
‘Voor de voorstellingen hebben we meer fondsen nodig. Dat is best lastig’.

Ik vraag hem waar hij trots op is.
‘Ik ben trots op al die kinderen die via ons hun weg hebben gevonden naar een opleiding op de dansacademie en nu zelf lesgeven of een goede baan hebben. Velen hebben we een positieve ervaring in hun leven kunnen geven en een omgeving waar ze altijd terecht kunnen. Gemeenteraadslid Don Ceder is ook bij ons begonnen. In 2009 heeft hij in onze eerste voorstelling Next gespeeld en was een van de docenten van Déjà Vu’.

Enver Liesdek. Een bescheiden parel van de Bijlmer die anderen laat schitteren. Een parel om te koesteren.

Door Ernestine Comvalius, Directeur Bijlmer Parktheater

 

 

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK