Parels van Zuidoost: Brasco, de ontwerper

De parels van Zuidoost

Brian Juan Pedro heet hij, maar in Holendrecht heet hij Brasco.

“Ik was een hangjongere, maar wel een die elke dag keihard werkte in de bouw”.  Hij noemt zichzelf een ‘community builder’, iemand die bouwt op de kennis van zijn voorouders. Hij leest enorm veel boeken  van Eckhart Tolle tot Paulo Coelho. Brasco is een ‘self-made man’.  Zijn naam Brasco heeft hij te danken aan zijn kritische opmerkingen. ‘Je lijkt wel advocaat Bramscovitch’, plaagden zijn vrienden hem en weldra heette hij Brasco.

Ik heb Brasco, die zich Life Coach noemt, leren kennen tijdens mijn sportochtenden op de Johan Cruijft Coart achter buurthuis Holendrecht. Later zag ik op facebook zijn indrukwekkende oefeningen aan de sporttoestellen, waarin hij de zwaartekracht tart en zijn lichaam in horizontale rochting omhoog tilt. Die sport heet Bartendaz.

‘Mijn motto komt uit een citaat van Plato’, zegt hij : De ideale burger is een atleet die denkt en in actie komt. Ik draag over dat je respect afdwingt als je controle hebt over je handelen en over je denken. Intelligentie is oneindig. Je kunt je emotie omzetten in intelligentie. Dat wil ik de nieuwe generatie meegeven. Daarom ga ik daar waar zij zijn. We pakken een stang, beginnen ons op te trekken, te strekken en via het fysieke ontstaat het gesprek. Ik besef dat ik de ander pas overtuig door te laten zien wie ik ben. Lobi da Basi, toch.’  En als ik met hem rondloop in Holendrecht, stoppen jong en oud om hem even te groeten.

Brasco doet veel voor de wijk als Life Coach en organisator van sportevenementen en is een ontwerper. Hij ontwerpt buiten sporttoestellen die in parken en buurten komen te staan. In 2007 is zijn eerste stangenpark aangelegd in Holendrecht. Zijn idee is: zet de pijn van de mensen in probleemwijken om in kracht. Hij werkt samen met Huisman Hoveniers en verschillende architecten. In Purmerend zijn al drie van de door hem ontworpen toestellen aangekocht en binnenkort komen er meer in het Amstelpark.

‘Voor mij gaat het om de schoonheid van de toestellen, want de toestellen dragen bij aan de energie van de ruimte, maar ook om de kwaliteit en de duurzaamheid’. Hij traint andere coaches om het optimale uit de toestellen te halen.

Brasco is opgevallen bij de organisatoren van Bartendaz, de fysieke workout in de open lucht waar hij zeer goed in is. Hij  is door de Amerikaanse beweging erkend als Bartendaz NL Originator en draagt het met verve uit in zijn BIMS.

Voor Brasco betekent de BIMS: Believe in My Self!

 

Door: Ernestine Comvalius

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK