Voorleesontbijt in OBA vestigingen Zuidoost

Voorleesontbijt OBA

In alle vier OBA vestigingen in Zuidoost wordt een voorleesontbijt georganiseerd. Peuters en hun ouders welkom in bibliotheek bij de start van de Nationale Voorleesdagen.

Op woensdag 23 januari openen de bibliotheken van Zuidoost hun deuren, speciaal voor kinderen van 2-4 jaar. Zij organiseren dan, samen met andere bibliotheken en (voor)scholen in Nederland het Nationaal Voorleesontbijt. Bekende en onbekende Amsterdammers lezen dan voor uit het Prentenboek van het Jaar 2019: Een huis voor Harry, geschreven en getekend door Leo Timmers.

In OBA Duivendrecht leest Burgemeester Joyce Langenacker van OuderAmstel om 9:00 voor,  en in OBA Ouderkerk komt Wethouder Marian Van der Weele om 9:30 uur voorlezen.  Het voorleesontbijt in OBA Bijlmerplein start om 10:00 en wordt een muzikale voorleesochtend met Marianne Hoek van het muziekcollectief. Schrijfster Mylo “Arabella” Freeman zal om 10:00 in OBA Reigerbos haar eigen schilderij onthullen en daarna voorlezen voor alle aanwezige kinderen en hun ouders. In alle vestigingen is wat lekkers te eten en te drinken. Kinderen kunnen gratis lid worden van de OBA, en bovendien krijgen nieuwe jeugdleden tijdens de Nationale Voorleesdagen een gratis vingerpoppetje van Harry.

Naast Een huis voor Harry  hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen voor de Prentenboek Top Tien negen andere prentenboeken uitgekozen. Tijdens De Nationale Voorleesdagen, van woensdag 23 januari t/m zaterdag 2 februari, krijgen deze tien boeken extra aandacht.

Veel (voor)lezen is belangrijk. Het verrijkt de woordenschat, de fantasie en het inlevingsvermogen, en heeft ook een positieve invloed op de spelling en tekstbegrip van kinderen. Bovendien is het gezellig! Meer informatie is te vinden op www.voorleesdagen.nl

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK