Zuidoost krijgt eerste hockeyveld

hockeyveld

Er komt een hockeyveld in het Nelson Mandelapark. Het gaat om een half veld, dat aan de rand van het park wordt aangelegd. De jeugd tot tien jaar kan er competitie spelen. Het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost heeft besloten dat hiervoor voorbereidingen worden getroffen. Het veld mag maximaal vijf jaar in het park blijven, totdat er woningen worden gebouwd. Als de woningbouw eerder start, krijgt het hockeyveld een andere tijdelijke plek.

Kinderen hockeyen al enkele jaren op een Cruijffveldje in de E-buurt. Sportbuurtwerk van het stadsdeel begeleidt daarbij.  Enthousiaste ouders hebben inmiddels hockeyvereniging AHC Rubicon opgericht. De club heeft zelfs al een licentie bij de hockeybond maar mist de faciliteiten. Om de licentie te mogen houden moet Rubicon binnen twee jaar een hockeyveld hebben waarop competitie kan worden gespeeld. Het veld in het Nelson Mandelapark – het eerste in Zuidoost – maakt dit mogelijk. Het komt dichtbij het Bijlmer Sportpark te liggen. De gebruikers hebben zo alle faciliteiten tot hun beschikking.

Bijlmerhockey
In de plannen wordt ook alvast gekeken naar een locatie waar AHC Rubicon over vijf jaar naartoe zou kunnen verhuizen. Mocht het hockey een succes worden, dan houdt het stadsdeel in haar plannen ook rekening met locaties voor hockeyvelden. Ondertussen kan Rubicon uitgroeien tot een volwaardige hockeyvereniging.  Dirk de Jager, lid van het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Zuidoost, kijkt daar naar uit. ‘‘We blinken uit in heel veel sporten maar hockey is daar nog niet een van. Met deze plannen willen we AHC Rubicon de kans geven om ook Bijlmerhockey op de kaart te zetten.’’

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK