Zuidoost is op 27 november 21 sportleiders rijker!

sportleiders

Op dinsdag 27 november 2018 nemen 21 bewoners uit Amsterdam Zuidoost hun diploma “Leider Sportieve Recreatie niveau 2 of 3” in ontvangst.

In januari is deze groep bewoners gestart met het volgen van de 18 weekse cursus. Het was vanaf moment 1 al duidelijk dat dit een leuke, enthousiaste en gedreven groep bewoners was die veel voor de sport in Zuidoost zou gaan betekenen. In april en mei hebben zij het examen afgelegd en stuk voor stuk behaald.

De voorwaarden voor het ontvangen van het diploma is ervaring opdoen in de sport binnen het Stadsdeel Zuidoost. Deze ervaringsuren/vrijwilligers uren wordt ook wel social return genoemd. Deze groep sportleiders hebben vanaf mei 2018 de tijd gekregen om 100 (niveau 2) of 200 (niveau 3) uren social return te voldoen. Door inzet te plegen bij sportorganisaties naar keuze, hebben de sportleiders zichzelf in de praktijk kunnen inzetten en bestaande organisatie kunnen versterken.

Na zes maanden inzet mogen zij dan eindelijk hun diploma in ontvangst nemen! De sportleiders hebben de afgelopen maanden op verschillende manieren hun kennis en ervaring met de wijk gedeeld door onder andere sportactiviteiten en evenementen te organiseren met dezelfde enthousiasme waarmee zij de cursus zijn begonnen. Wij zullen in Zuidoost nog veel meer van deze sportleiders horen en zien!

De Gemeente Amsterdam is super trots op deze groep bewoners en daarom zal de heer Jakob Wedemeijer, lid van het Dagelijks Bestuur en tevens portefeuillehouder sport, de sportleiders toespreken en diploma’s uitreiken.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK