Zuidoost sluit feestjaar af met grote finale op 24 en 25 november

50jaarBijlmer Zuidoost

Twaalf uur non stop dansen, Brasa Fiesta in AFAS, een lunch met bewoners van het eerste uur, een middag met NUUWS door Jeffrey Spalburg in het Bijlmerparktheater en een kampioenenparade. Het is een greep uit het omvangrijke finaleprogramma van 50 jaar Bijlmer in het weekeinde van 24 en 25 november. ‘We gaan het groots afsluiten. 50 jaar Bijlmer heeft ons veel gebracht. Veel Amsterdammers en bezoekers van buiten de stad hebben er van genoten. Mooi dat we Zuidoost zo op de kaart hebben gezet. Met dank aan onze inwoners en organisaties die zich gigantisch hebben ingezet. Daar ben ik super trots op,’ zei Tanja Jadnanansing, voorzitter van stadsdeel Zuidoost, bij de presentatie van het programma.

Op 25 november 2018 is het precies 50 jaar geleden dat de eerste bewoners in de Bijlmer de sleutel van hun nieuwe huis kregen. Vanaf dat moment heeft de Bijlmer zich ontwikkeld tot een levendige, diverse, veelzijdige buurt die vele bewoners, bouwkundigen, bestuurders, kunstenaars en anderen geïnspireerd heeft en dat nog steeds doet. Amsterdam viert dit jubileum.

Honderden initiatieven
De oproep van stadsdeel Zuidoost om met ideeën te komen, leverde honderden initiatieven van bewoners, instellingen, scholen, sportverenigingen, culturele instellingen en organisaties. Dit leidde tot een jaarprogramma rond onder meer sport, talenten, cultuur, dans, zang, the Passion, wijkeconomie en verbinding. In het programma is veel aandacht voor het unieke karakter van Zuidoost, benadrukte Jadnanansing. ’Ik denk dan aan de gastvrijheid. Het multiculturele karakter. Het bruisende. De vaak onorthodoxe aanpak. De meer dan 170 nationaliteiten die met elkaar samenleven. We vieren de verschillen. Dat laten we tijdens 50 jaar Bijlmer graag zien. Met elkaar. Aan elkaar. Ook aan andere Amsterdammers, bezoekers van buiten de stad en internationale gasten.’


Meer informatie: 
www.amsterdam.nl/50JaarBijlmer of bekijk de november editie van Bijlmer&Meer met de 50 jaar Bijlmer special. 

 

 

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK