Zuidoost gaat luiers hergebruiken

Zuidoost gaat als proef gebruikte luiers inzamelen. Zo kunnen de luiers hergebruikt worden. Speciaal voor de proef staan er containers voor gebruikte luiers op drie plaatsen in Zuidoost. U kunt luiers hierin weggooien als u meedoet aan de proef. De proef duurt ongeveer drie maanden.

Locatie containers
In de luiercontainers kunnen alle gebruikte luiers van elk merk. De containers zijn afgesloten. Alleen als deelnemer aan de proef kunt u luiers hierin weggooien. De tijdelijke containers staan op de volgende locaties:

  • CompaNanny Kinderopvang in de Atlas Arena, Hoogoorddreef 15
  • Partou Kinderopvang, Kelbergen 16
  • Etos, Bijlmerplein 719

Luiers inzamelen
Vijf tot acht procent van het restafval bestaat uit luiers. Veel van wat u weggooit kan opnieuw gebruikt worden. Stadsdeel Zuidoost onderzoekt in samenwerking met fabrikant Procter & Gamble of luiers opnieuw gebruikt kunnen worden en wat ervan gemaakt kan worden. Om deze reden worden de luiers apart verzameld.

Meedoen aan de proef
Wilt u meedoen met de proef? Of heeft u een vraag? Neem dan contact op met de klantenservice van fabrikant Procter & Gamble. Dat kan door te bellen naar 020 8080 244, te WhatsAppen via 06 3397 9094 of te mailen naar diaperrecycling@terracycle.com. U kunt ook langsgaan bij kinderopvang Partou, kinderopvang Compananny of de Etos winkel met een luiercontainer in de buurt.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK