OBA viert feest in vestiging Bijlmerplein op zaterdag 16 februari

Op zaterdag 16 februari om 13:00 uur, inloop vanaf 12:30, openen stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing en OBA directeur Martin Berendse het grote jubileumfeest in OBA Bijlmerplein. Daarna lezen zij op het mega-voorleesbed (later in de week het decor van de Grote Rebelse Voorleesestafette) voor uit hun favoriete jeugdboek. Ook Babs Gons, die de middag zal presenteren, en Noraly Beijer zullen de aanwezigen trakteren op een mooi verhaal.

Om 14:00 kunnen bezoekers gratis een bijzondere voorstelling bijwonen: De 100-jarige die uit het raam klom en verdween, verteld en gespeeld door Erik Borrias. Er is beperkt plaats, er wordt aangeraden om op tijd te komen.

Voor de kinderen is er van 14:30 tot 16:30 rondom het mega voorleesbed een speciale, doorlopende editie van Boekhappen: voorlezen en knutselen voor kinderen van 4-8 jaar.

De middag wordt spetterend uitgeluid door DJ Chajes, maar niet nadat er is genoten van The Poetry Class, zes aanstormende dicht talenten, onder begeleiding van Gershwin Bonevacia. Er wordt gezorgd voor muziek, hapjes en drankjes.

Bijzondere verhalen
In het kader van de 100 jaar OBA festiviteiten worden 100  Amsterdammers in zeven verschillende OBA vestigingen uitgenodigd om voor de  camera in een minuut te vertellen over hun absolute lievelingsboek.  Misschien is dat een boek dat je enorm heeft geholpen toen alles even tegen zat, een boek dat je inspireerde bij keuzes in het leven, een indrukwekkend boek uit je jeugd, het boek waarmee je Nederlands leerde…  kortom het boek dat er toe doet voor jou en dat iedereen zou moeten lezen. Meedoen? Dat kan zaterdag 16 februari vanaf 13:00 uur bij de OBA Bijlmerplein
De mooiste filmpjes worden vertoond op de digitale schermen in de OBA en op de website. Een compilatie wordt geprojecteerd op de viderand van Het Huis van alle Talen in de OBA Oosterdok. De in de filmpjes genoemde boeken komen verder in een ‘De 100 mooiste boeken van  Amsterdammers’ kast.

100 jaar OBA
Een groep vooruitstrevende Amsterdammers richtte in 1919 de openbare leeszaal op, voor álle Amsterdammers toegankelijk. Inmiddels zijn we een eeuw verder en is de OBA uitgegroeid tot de grootste culturele instelling van de stad, met 27 locaties en een zeer divers publiek. Dit jaar viert de OBA haar jubileum met de OBA 100 Karavaan die gedurende 100 dagen lang langs de vestigingen zal trekken! Ook in Zuidoost en OuderAmstel is er van alles te doen. Houd het in de gaten op www.oba.nl/100jaar.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK