Woiski vs. Woiski: Een muzikale battle tussen vader en zoon

Woiski vs. Woiski

AMSTERDAM ZUIDOOST – Zondag 14 januari gaat de voorstelling Woiski vs. Woiski in première in het Bijlmer Parktheater te Amsterdam. De voorstelling vertelt het schrijnende levensverhaal van vader en zoon Woiski die ondanks hun moeizame verhouding samen furore maakten en Nederland verrijkten met hun aanstekelijke muziek.

“BB met R dat is Bruine bonen met rijst…” Wie kent deze tophit uit de jaren 50 van Max Woiski niet? Max sr. kwam in de jaren dertig, als een van de eerste Surinamers naar Amsterdam en opende daar zijn eerste nachtclub. Hij en zijn zoon Max jr. moesten zien te overleven in het witte Nederland. Waar Max sr. zich met charme en bluf weet aan te passen en daar gelukkig mee lijkt te zijn, komt Max jr. in verzet. Op een avond in nachtclub la Cubana, komt hun strijd in een beslissende battle tussen muziekstijlen en karakters tot een hoogtepunt. Een verhaal over identiteit, immigratie en ontworteling, waarin kleur alles bepalend lijkt te zijn. Gebaseerd op het boek Bruine Bonen en Kouseband van Patrick van den Hanenberg in samenwerking met Ronnie Woiski.

Bijlmer Parktheater en Orkater
Bijlmer Parktheater en Orkater werkten eerder samen in het kader van het talentontwikkelings-programma Orkater/De Nieuwkomers. Zij zien Woiski vs. Woiski als één van vele vormen van toekomstige samenwerking. Een samenwerking die op praktische wijze een zinvolle bijdrage levert aan de voortdurende en bij vlagen oplopende discussie over diversiteit in de kunstensector.
Woiski vs. Woiski is een coproductie van Orkater en het Bijlmer Parktheater en is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds 21.

Regie: Geert Lageveen. Tekst: Maarten van Hinte, Geert Lageveen, Bodil de la Parra en Esther Duysker spel Mike Libanon, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Michiel Blankwaardt en Gery Mendes. Muziek: Gery Mendes, Vernon Chatlein, Sophie Anglionin. Muzikale leiding: Alvin Lewis. Choreografie: Dionne Verwey. Dramaturgie: Maarten van Hinte. Decor: Ruben Wijnstok. Kostuums: Arien de Vries.

Bijlmer Parktheater: 10 t/m 28 januari, première zondag 14 januari, tournee 3 februari t/m 31 maart 2018.

Bijlmer Parktheater ticketinformatie en prijzen
Woensdag t/m zaterdag 20:00u, zondag 15:00u
Reguliere prijs €16,- try-outs €13,50, stadspas met groene stip €2,-
Kijk voor meer informatie op: www.bijlmerparktheater.nl

 

Foto: Sofie Knijff

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK