Bijlmer van Resy Rietbergen

Resy Rietbergen

Gezinssituatie: Getrouwd met Guus, 2 dochters (met aanhang) die al het huis uit zijn, 2 prachtige kleinzonen en onze teckel Gijs.

Hobby’s: Activiteiten ondernemen met mijn 2 kleinkinderen, wandelen met de hond en handwerken.

Waarmee verdiende je je eerste geld?
Als doktersassistente.

Wie zou je weleens willen ontmoeten?
Fashion designer Fong Leng.

Waarvoor kunnen ze je ’s nachts wakker maken?
Zelfgemaakte kroketten van mijn moeder.

Beste boek of film?
Beste film vind ik ‘One Flew Over The Cuckoo’s Nest’. Het beste boek dat ik gelezen heb is ‘Wij Zijn Ons Brein’ van Dick Swaab.

Wat wil je nog doen voor je dood?
Ik zou graag een reis willen maken naar Cuba.

Wat is je levensmotto?
‘’Komt goed!’’

Wat is de mooiste plek in Zuidoost?
Bijlmerpark rondom Geerdinkhof.

Wat zou je veranderen als je de baas was van Amsterdam Zuidoost?
Ik zou een terrasje en eethuisje willen hebben in de buurt van Geerdinkhof. Het Bijlmerpark is zo ontzettend mooi geworden, maar er is nergens een plek waar je gezellig kunt zitten voor een hapje en een drankje. Kinderboerderij ‘de Bijlmerweide’ is eigenlijk het enige alternatief rondom het park van Geerdinkhof. Een horecagelegenheid zoals boerderij ‘Langerlust’ zou perfect zijn in onze buurt.

Mooiste herinnering aan Zuidoost?
De steun die ik mag ontvangen van mijn buren en huisartsen en assistentes van praktijk Ganzenhoef. Ik heb de zorg voor mijn man en kan altijd rekenen op de mensen om mij heen op Geerdinkhof. Iedereen is behulpzaam en begaan.

Omschrijf jouw Amsterdam Zuidoost in 3 woorden.
Natuurschoon, architectonisch en multicultureel.

Wat vind je van Bijlmer&Meer?
Ik ben blij dat er eindelijk een krant is die de positieve kanten van Zuidoost laat zien. Dat miste ik bij bijvoorbeeld de Echo. De reacties die ik van mensen kreeg over Zuidoost waren eigenlijk altijd negatief, maar de positieve kant werd nooit bekeken. Bijlmer&Meer speelt hier naar mijn mening op in en laat zien hoe mooi, vooruitstrevend en gezellig de Bijlmer is.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK