‘We vieren de verschillen, dat laten we graag zien’

Grande Finale

Zuidoost maakt zich op voor grande finale van 50 jaar Bijlmer op 24 en 25 november!

Feest, kunst, samen eten en dansen. 50 jaar Bijlmer wordt komend weekend 24 en 25 november afgesloten met een gratis festival en allerlei andere activiteiten. Voor jong en oud. Een cadeau van de stad voor de jarige Bijlmer en voor alle Amsterdammers. Eten met muziek in World of Food, Comedy in het Bijlmer Parktheater, Brasa fiësta in AFAS live, een kampioenenparade in de Johan Cruyff ArenA en Bijlmer Danst in een kolossale, verwarmde feesttent bij het Anton de Komplein. Het weekend wordt afgesloten met een debat over de toekomst van het stadsdeel, waaraan ook burgemeester Femke Halsema deelneemt.

Amsterdam Zuidoost heeft de viering van 50 jaar Bijlmer met beide handen aangegrepen om haar talenten en kwaliteiten te tonen. Een veelkleurige waaier van activiteiten op allerlei gebieden en in uiteenlopende disciplines. Van sport, dans, fotografie, beeldende kunst, muziek, the Passion, tot ondernemerschap, zelforganisatie en aandacht voor de eigen culturele tradities. Voor alle denkbare doelgroepen van binnen en buiten het stadsdeel van kinderen toto volwassenen, van nieuwe bewoners tot de oudgedienden van de Bijlmer van trendsetters tot trendvolgers ven denkers tot doeners.

Honderden initiatieven
De oproep van stadsdeel Zuidoost om met ideeën te komen, leverde honderden initiatieven van bewoners, instellingen, scholen, sportverenigingen, culturele instellingen en organisaties. In het programma is veel aandacht voor het unieke karakter van Zuidoost, benadrukken Tanja Jadnanansing, Jakob Wedemeijer en Dirk de Jager van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost, waar de Bijlmer –  de bekendste wijk van Nederland –  deel van uit maakt. ’We denken dan aan de gastvrijheid. Het multiculturele karakter. Het bruisende. De meer dan 170 nationaliteiten die met elkaar samenleven. We vieren de verschillen. Dat laten we tijdens 50 jaar Bijlmer graag zien. Met elkaar. Aan elkaar.’

Op 25 november 2018 is het precies 50 jaar geleden dat de eerste bewoners in de Bijlmer de sleutel van hun nieuwe huis kregen. Vanaf dat moment heeft de Bijlmer zich ontwikkeld tot een levendige, diverse, veelzijdige buurt die vele bewoners, bouwkundigen, bestuurders, kunstenaars en anderen geïnspireerd heeft en dat nog steeds doet. Amsterdam viert dit jubileum. Een jaar lang, van 25 november 2017 tot en met 25 november 2018, staan veel activiteiten en evenementen in het teken van 50 jaar Bijlmer.

Meer informatie: www.amsterdam.nl/50JaarBijlmer

Blokkenschema Grande Finale 50 Jaar Bijlmer

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK