7 t/m 9 december onderhoudswerkzaamheden op A9 Gaasperdammerweg

A9 Gaasperdammerweg

In de nacht van vrijdag 7 december 23.00 uur tot zaterdagochtend 8 december 9.00 uur en in de nacht van zaterdag 8 december 23.00 uur tot zondag 9.00 uur voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit op de A9 Gaasperdammerweg tussen de knooppunten Diemen en Holendrecht. Het is een vervolg op de werkzaamheden van oktober. Om het werk uit te voeren is de A9 Gaasperdammerweg in beide richtingen afgesloten. Met uitzondering van de oprit S111 Muntbergweg richting A2 Utrecht/Amsterdam zijn alle tussenliggende op- en afritten dicht. Let op: De rijbaan richting van Diemen wordt beide nachten om 23:59 uur afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Houd rekening met extra reistijd van maximaal 10 minuten.

Omleidingen
Verkeer wordt ter plaatse met behulp van borden omgeleid. Doorgaand verkeer op de A1 richting Schiphol/Haarlem en Utrecht rijdt via de A1, A10 en A4/A2. Doorgaand verkeer op de A2 richting Amersfoort/Almere rijdt via de A2, A10 en A1.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis goed voor te bereiden en voor vertrek een app in te schakelen die onderweg gesproken actuele verkeersinformatie geeft of de route kan aanpassen. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.

Schiphol-Amsterdam-Almere
Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) naar vijf rijstroken per rijrichting en een wisselstrook. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. We bouwen een drie kilometer lange tunnel, die zorgt voor schonere lucht en minder geluid waardoor de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bovenop de tunnel komt een park dat de wijken in Amsterdam Zuidoost met elkaar verbindt. Het werk aan de A9 Gaasperdammerweg is in 2020 klaar. In 2021 wordt het park aangelegd. De verbreding van de A9 Holendrecht – Diemen (Gaasperdammerweg) maakt deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA).

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK