Waar moet u wanneer níet zijn?

Amsterdammers worden gevraagd om medewerking! Het wordt weer drukker in de stad. De hoofdboodschap: zoek de drukte niet op. Als u ergens aankomt waar veel mensen zijn, kom dan terug op een rustiger moment. De gemeente Amsterdam telt het aantal voorbijgangers op hotspots en weet daardoor wanneer en waar het spitsuur is.

Zo is uit onderzoek gebleken dan: met mooi weer is het in het Vondelpark het drukst tussen 15.00 en 16.00 uur. In de Kalverstraat winkel je het rustigst doordeweeks en ruim vóór 14.00 en ná 16.00 uur. Cuypie doen? Daar is het op zaterdag 2 keer zo druk als doordeweeks. Blijf natuurlijk zelf ook goed opletten en geef elkaar de ruimte.

Afstand houden blijft nodig
Nu de Rijksoverheid de maatregelen heeft versoepeld, gaan meer mensen de straat op. En waar meer mensen zijn, is het moeilijker 1,5 meter afstand te houden. Bovendien begint het weer op de normale situatie te lijken, dus de 1,5 meter kun je dan sneller even vergeten. Maar die afstand houden tot elkaar blijft voorlopig echt nodig. Voor uw gezondheid en die van ons allemaal.

Drukke plekken top 20
De politie houdt de drukke plekken in de stad goed in de gaten. Wekelijks wordt er een Drukke Plekken top 20 samengesteld. Daarop staan onder meer parken en winkelstraten: Wester-, Ooster- en Sarphatipark, Somerlust (aan de Amstel), Javastraat, Kalverstraat, markt Plein 40-45 en de Albert Cuyp. Op een aantal hotspots heeft de gemeente telsensoren hangen, zodat er een goed inzicht komt in hoe de drukte zich spreidt en wanneer de piekmomenten zijn. Hieronder treft u een paar populaire plekken.

Waar is het wanneer druk?

Vondelpark
De drukte is afhankelijk van het weer.

*Piekuren bij mooi weer in weekenden zijn tussen 15.00 en 16.00 uur.
*Doordeweeks ligt de piek iets later, tussen 15.00 en 17.00 uur.

Kalverstraat
Drukte neemt sinds afgelopen week langzaam weer toe, en de drukte trekt zich minder aan van het weer.

*Weekend en weekdagen zijn ongeveer even druk
*Piek ligt tussen 14.00 en 16.00 uur, daarna daalt de drukte sterk

Albert Cuypmarkt
Daar wordt het gedurende de week steeds drukker.

*Donderdag en vrijdag zijn drukker dan in het begin van de week
*Zaterdag twee keer zo druk als weekdagen
*Tussen 10.00 en 12.00 uur wordt het snel drukker. De piek ligt tussen 13.00 en 15.00 uur, rond 16.00 uur wordt het rustiger
Pontjes over het IJ
*In het weekend ligt de piekdrukte rond 14.00 uur
*Op weekdagen zijn er meer spitsmomenten
*In de middag ligt de piek rond 17.00 uur
*Het veer tussen CS – Buiksloterweg is het drukst, de overige veren zijn minder druk

Telsensoren, hoe werkt dat?
De telsensoren van het Crowd Monitoring Systeem Amsterdam werden eerder gebruikt op De Wallen en tijdens grote publiekstrekkers zoals SAIL en concerten van de Toppers.
*Meer informatie over CMSA (ook hoe het met de privacy zit)

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK