Speak Session; SHAPING THE FUTURE OF THE CREATIVE INDUSTRY

De wereld is in beweging, de Corona crisis raakt de economie hard. De gevolgen zijn volgens de experts groot, het woord ‘depressie’ klinkt steeds luider. Een aantal sectoren worden nu al hard geraakt. De creatieve sector is een van deze sectoren. Of het nu gaat om kunst en cultuur, design, maar ook bedrijvigheid in branding en marketing: budgetten worden bevroren en projecten teruggetrokken.

Speak Session: Future is now is een serie talks voor en door de creatieve sector geïnitieerd door creative agency FFONO i.s.m. OSCAM (Open Space Contemporary Art Museum) met als doel een bijdrage te leveren aan een sterke creatieve sector dat klaar is straks voor business in de nieuwe economie. Aan het project werkt een internationaal team van creatieven mee.

De vragen die we samen trachten te beantwoorden:

Hoe gaat de nieuwe maatschappij eruit zien. Wat hebben we als creatieve sector nodig, wat hebben we juist niet nodig. Hoe kunnen creatieven en creatieve ondernemers waarde toevoegen in de nieuwe wereld.

Hiervoor nodigen we inspirerende ondernemers uit de creatieve sector uit,
vertegenwoordigers van toffe merken, B-corporations maar ook opinieleiders en bijvoorbeeld politici die een bijdrage kunnen leveren in het verkrijgen van inzichten of het verbeteren van de positie van de creatieve sector.

Inclusiviteit
Via de mainstream media zien we te weinig boegbeelden uit onze industrie terug. Wij vinden het onze taak een tegengeluid te laten horen: Elke editie bestaat uit 4 talks waarin conceptueel en inhoudelijk meerstemmigheid verweven zijn. Dit zodat een brede groep mensen zich herkent en men op de eigen sector toegespitste informatie krijgt. We zetten steeds 2 ondernemers tegenover/naast elkaar.

Als moderator voor de eerste serie hebben we uitgenodigd: schrijfster Karin Amatmoekrim.

Sprekers en uitzenddata

Talk 1 20 mei 2020 20u
Lee Stuart – brandmanager PATTA
Violette Esmeralda – head photography PATTA
Els van der Plas – directeur Nationale Opera & Ballet

Talk 2 27 mei 2020 20u
Anthony Harrison – creative director (Nike/Adidas/Mecca)
Marian Spier, Board member VandenEnde Foundation (voorheen TEDxAmsterdamWomen)

Talk 3: 3 juni 2020 20u
Clayde Menso – directeur Amerpodia (voorheen directeur Amsterdamse Fonds voor de
Kunst)
Nadine Ridder – creative strategist, founder weareallactivists.com, schrijfster

Talk 4: 10 juni 2020 20u
Daan Lucas – oprichter experience design agency Random Studio
Greo Belgers – Triodos Bank groep marketing director

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK