“ Vrouw opgesloten in het huis van ex-partner door een negatieve BKR registratie”

Anti Incasso

Door: Calvin Ceder

Een jonge vrouw belde mij, omdat zij in een benarde positie zat met haar ex-partner. Zij wilde bemiddeling bij het verwijderen van een negatieve BKR registratie. Het is een registratie die je ontvangt wanneer je een achterstand hebt langer dan twee maanden en hoger dan twee maanden hebt bij een kredietverstrekker.

Zij is al een periode gescheiden van haar ex- partner. Zij wonen nog steeds samen in de woning. Door de complexe woningmarkt is het niet mogelijk om op korte termijn een huurwoning te vinden ter overbrugging. Zij verdient teveel voor een sociale huurwoning, maar te weinig voor een vrijesectorwoning.
Kopen is de enige optie, maar haar negatieve BKR registratie stond in de weg. Het is zeer vervelend om gevangen in een woning te zitten met een ex-partner simpelweg omdat je geen andere keus hebt.

De BKR registratie vormt in alle opzichten een belemmering voor haar. Zij had jarenlang geen zicht op het bouwen van een nieuw leven op een normale manier.De situatie (vanwege woningnood gedwongen wonen met haar ex partner) raakte haar enorm. Zij zei: ‘Meneer Ceder deze situatie tast mijn vrouwelijkheid aan’. Ik voelde haar woorden binnenkomen!

Ik besef dat zij eigenlijk geen normaal leven kan opbouwen, zij bevestigde dit.
Uit haar verhaal kon ik begrijpen dat het nauwelijks mogelijk is om op een normale manier in contact te komen met haar potentiële toekomstige partner. Omdat zij rekening dient te houden met het feit dat zij in de woning van haar ex-partner blijft. Tegelijkertijd is zij blij dat haar ex-partner redelijk blijft en haar de ruimte gaf om daar te wonen. Hun relatie is verbroken en er is geen zicht meer op een toekomst perspectief. De situatie zorgt ervoor dat beide mensen een gedeelte van hun privacy en vrijheid moeten opgeven.

Beide personen konden gelukkig wel waarderen dat zij op een respectvolle als huisgenoten met elkaar kunnen. Terwijl zij voorheen in een relatie met elkaar waren.

Ik ben van mening dat je huis als een thuis moet aanvoelen en dat gaat op lange termijn moeilijk met een ex partner in huis. Het was een motivatie om extra mijn best voor haar te doen. Samen met mijn collega verwoorden wij haar persoonlijke situatie op papier. Ook zochten wij gerechtelijke uitspraken waarin de rechter positief was over het verwijderen van een negatieve BKR registratie in een soortgelijke situatie.

Wij bedachten een strategie om de kredietverstrekker over de streep te trekken. Banken zijn grote invloedrijke organisaties, maar worden gerund door mensen. Mensen hebben een hart en (in welke mate dan ook) inlevingsvermogen. De brief werd dusdanig opgesteld dat er een gunningsfactor werd opgewekt bij de eindbeslisser(s). Maar ook dat de eindbeslisser(s) in een positie werd gezet om de registratie op een verantwoorde wijze te kunnen en willen te verwijderen.

Zonder dat het hun functies of werkzaamheden in de toekomst schaad. Dat is gelukt en kon dat ook teruglezen in de reactie. De registratie werd verwijderd!

Ik dank de kredietverstrekker en de medewerker(s) die hebben geholpen aan deze oplossing. Onderhandelen doe je altijd samen en nooit alleen. Deze cliënt kan dankzij onze samenwerking nu een huis kopen. Ook kan zij nu op een normale manier haar leven leiden.

Juist in deze tijd is het van belang om te beseffen hoe belangrijk onze vrijheid is. Vrij zijn in onze doen, laten en denken. Wij leven in een tijdperk waarin onze vrijheid zichtbaar en onzichtbaar ingeperkt kan worden. Juist daarom is het van belang om te beseffen dat vrijheid ook verantwoordelijkheden kent.

Deze cliënt heeft in het verleden een fout gemaakt, haar negatieve registratie was terecht. Zij heeft ook de verantwoordelijkheid genomen om de fout te herstellen. Hierdoor kreeg zij een tweede kans.
Tip: Wil je een juridisch probleem oplossen wees transparant over het probleem en leg al je belangen op tafel. Zodat je de juiste hulp of dienstverlening ontvangt.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK