Vrijwilliger Vertelt: Newton Nechi

Venzo is het verbindingsplatform voor maatschappelijk inzet. Dit keer in ‘Vrijwilliger vertelt’ het verhaal van Newton Nechi (51 jaar). Hij zet zich al drie jaar in als vrijwilliger voor Amsterdam Zuidoost via zijn Stichting Men4Men.

Achtergrond
Newton is geboren en opgegroeid in Nigeria. Als jongeman ging hij naar het seminarie. Hij was op zoek naar hoe hij verandering in zijn eigen leven en in dat van anderen kon brengen. Nadat hij van het seminarie kwam, werd hij bijna een priester, maar de liefde overviel hem en hij stichtte een gezin. “De allereerste keer dat ik Nederland bezocht was in 2000. Ik ben daarna nog een aantal keren teruggekeerd, waarop ik vervolgens in 2018 heb besloten om samen met mijn gezin naar Zuidoost te verhuizen. In het begin dat ik hier woonde was het niet altijd even makkelijk, want ik kende en sprak de Nederlandse taal niet. Ik ben sindsdien heel erg bezig geweest om Nederlands te leren en ben via verschillende kanalen bezig geweest een goed netwerk op te bouwen.”

Samenwerking St. Synchroon Plus Int.
“Momenteel werk ik samen met St. Synchroon Plus Int. en bied ik hulp aan de Nigeriaanse gemeenschap, met name de mannen, in Zuidoost. Ik help, ondersteun en maak hen wegwijs bij het leren van diverse vaardigheden, zodat hun integratieproces in de Nederlandse samenleving makkelijker voor ze wordt.”

Ambities
“Ik wilde als jongeman eigenlijk voor het priesterschap kiezen, omdat ik heel erg geloof in het  Goddelijke en de mensheid. Ik wil nog steeds mensen begeleiden en helpen hierin meer inzicht te geven. Mensen helpen is iets wat ik leuk vind en eigenlijk ook wat ik mijn hele leven al doe. Mijn grootste dromen en doelen zijn om mijn eigen bedrijf onder de naam Men4Men op te zetten. Via Men4Men wil ik (jonge) mannen helpen vanuit een ander oogpunt te leren kijken op het leven. Hiernaast wil ik een opvanghuis voor kinderen met een beperking in Nigeria bouwen, waar scholing en diverse activiteiten worden aangeboden”, vertelt Newton enthousiast.

Wil jij ook vrijwilligerswerk doen? Schrijf je dan in bij Venzo via www.venzo.co.nl, neem contact op via info@venzo.co.nl of 020-7601170 of bezoek een van onze voorlichtingen Vrijwilligerswerk doe je ZO (zie https://venzo.co.nl/burgeracademie/).  Tot snel!

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK