VIERDE EDITIE VAN LIEVE STAD, FESTIVAL OP 25 MAART VAN START

Ode aan de stad en alle Amsterdammers door ITA en Meervaart

Het festival start op 25 maart en duurt tot en met 3 april. Lieve Stad, is een festival dat tot stand komt in een samenwerking tussen Meervaart en ITA. We presenteren we in ITA een grote diversiteit aan producties op het gebied van theater, dans, muziek en performance. Voorstellingen die gaan over de stad, maar vooral over de mensen die er wonen, hun verhalen, hun geschiedenis. Hoe verhouden we ons tot elkaar en tot de grootstedelijke omgeving waarin we samenleven? Met Lieve Stad, willen we verschillende en nieuwe perspectieven aan het voetlicht brengen en ontmoetingen tot stand brengen met het (nu nog) onbekende. Dit jaar met voorstellingen van onder andere Sidi Larbi Cherkaoui, Lucas de Man, Theater Rast, Michael Varekamp en Smita James.

Ivo van Hove over de samenwerking: ‘We zijn blij dat we een steeds intensievere samenwerking met de Meervaart aangaan, om zo nog beter de diversiteit van de stad te laten zien in ons theater.’ Yassine Boussaid van de Meervaart: ‘Lieve Stad is een mooi visitekaartje van Amsterdam. Samen bundelen we de krachten om de stad te eren met bijzondere programmering.’

Programma Lieve Stad
We presenteren negen voorstellingen en een levendig randprogramma. Het festival opent op vrijdag 25 maart met twee programma’s. Muzikant Michael Varekamp en spoken word artiest Smita James maken het programma Lieve Stad, – I am over het DNA van Amsterdam dat speciaal voor de opening van het festival wordt gemaakt. Op dezelfde avond presenteren we ook de overweldigende voorstelling Nomad van Sidi Larbi Cherkaoui / Eastman over de geest van saamhorigheid met zang, dans en projectie. Theater RAST speelt Een genadeloze god, een onderzoek naar menselijkheid en de mogelijke keerzijden daarvan. WijOOk jr. komt terug, een voorstelling waarin de dochters van Amsterdam centraal staan. De documentaire Doula’s van de Stad volgt Adelheid Roosen’s bewondering voor vrouwen die in de haarvaten van hun wijken en stad dagelijks klaarstaan voor een ander. Het Zuidelijk Toneel vertelt in Hier zijn we koningen een universeel verhaal over ontworteling en de reis daaruit. Lucas de Man is te gast met zijn voorstelling In Search of Democracy 3.0, een onderzoek naar hedendaagse democratieën. Dansers Redouan Ait Chitt en Denden Karadeniz gaan in REMLA opzoek naar de gezamenlijke verbinding met hun roots.

Daarnaast is er een uitgebreid randprogramma, zoals een artist talk met Lucas de Man, Een leven lang theater met Nita Liem en een aantal edities van In Gesprek. Tijdens het hele festival is de fototentoonstelling Het Heimwee Project van Biba Krklec en Siebren Hodes bij ons te zien.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK