De vijf leukste activiteiten tijdens 24H Zuidoost

AMSTERDAM ZUIDOOST – Zaterdag 16 september staat Zuidoost een etmaal in de schijnwerpers tijdens 24H Zuidoost. Van afrodance workshops tot een float-in zwembadmovie: tijdens de tweede editie van 24H Zuidoost  is er van alles te doen. Je eigen stadsdeel opnieuw ontdekken? Wij selecteerden vijf activiteiten die te mooi zijn om te missen.

#Base dansworkshops
In het Bijlmer Parktheater worden tijdens 24H Zuidoost verschillende gratis dansworkshops georganiseerd voor jongeren, o.a. afrodance en hiphop. Of neem een kijkje achter de schermen bij hét theater van Zuidoost en volg een rondleiding door het gebouw.

Zaterdag 11.00-18.00, Bijlmer Parktheater, Anton de Komplein 240.

 

7 uur live talkshow-madness
De Mobiele Omroep Bijlmer van mediamakers Jesper Buursink en vinger.nl presenteert zeven uur lang radio-madness. Schuif aan tafel bij deze live talkshow en luister mee naar verhalen van lokale hiphophelden, bijzondere bewoners en razende reporters uit de buurt.

Zaterdag 13:00-18.00, Onder metrostation Kraaiennest, Kruitberg 1004A.

 

Kameleon Festival
Op het Kameleon Festival onder metrostation Kraaiennest vind je live muziek van Surinaamse, Caribische en Ghanese bands, een brassband, Braziliaanse dansers en DJ’s die merengue, zouk, soca, bubbling, dancehall, chutney, kaseko en kawina draaien. Dj Orlando Valpoort sluit de avond af met zijn classics-party. Honger gekregen? Foodstands met gerechten uit alle windstreken bezorgen je een culinaire wereldreis.

 Zaterdag 16 september 17.00-22.00, Onder metrostation Kraaiennest, Kraaiennest 69.

 

Float-in zwembadmovie
Dobberend vanaf je opblaasbedje naar een film kijken? Dat kan tijdens 24H Zuidoost in het zwembad van het Bijlmer Sportcentrum. Hier wordt zaterdag een tropische Pirates of the Caribbean avond georganiseerd. Vergeet je zwemkleding niet mee te nemen en hou rekening met beperkte capaciteit, vol is vol.

Zaterdag 16 september 22.00-01.00, Bijlmersportcentrum, Anton de Komplein 157. 

 

Wilde wandelingen in de Riethoek
Tussen het Reigersbos en de Gaasperplas liggen de groene velden van Bloei & Groei. Hier verbouwen vrouwen uit de buurt groenten, bloemen en fruit. Tijdens 24H Zuidoost wandel je met de gids door de tuinen en ontdek je de verschillende projecten en moestuintjes.

Zaterdag, 11.30-14.30, Tuin Gaasperdam, Meerkerkdreef 33,

 

 

Liever een kijkje nemen in een van de grootste moskeeën van Nederland, je laten tekenen door beeldend kunstenaar Maartje Jacquet of een Bijlmerbiertje drinken in de lokale brouwerij? Dat kan. Bekijk het hele programma op iamsterdam.com/24h

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK