Esther’s gedachten: Samenwerking

Esther’s gedachten

Eigenlijk bestaat ons hele bestaan uit samenwerking. Als ons hart niet samenwerkt met onze hersenen, dan gaan we dood. En als een vader niet samenwerkt met een moeder, dan is het opvoeden van een kind een stuk ingewikkelder dan het normaal al is.

Zo is het ook in het dagelijks leven. Nou is mij opgevallen dat er doorgaans vrij weinig wordt samengewerkt, zeker als het gaat om elkaar vooruit helpen. Mensen willen bijna alleen samenwerken als ze er zelf beter van kunnen worden en dit terwijl ze vaak zelf weinig te bieden hebben. Nog vaker is het zo dat je dan nog blij mag zijn dat iemand nog naar je wilt luisteren over een bepaalde samenwerking.

Samenwerken kan eigenlijk over van alles gaan, het kunnen buren zijn die een gezamenlijke schutting willen maken. Maar ruzie maken over het feit dat de een 3 cm van de ander heeft “gepikt”. Of een voetbalclub die, met alle ouders van de clubkids, een kantine draaiende moeten houden. Maar moeilijk doen omdat ome Piet vaker staat dan de werkende moeder van Brian.

Het is eigenlijk jammer dat het soms zo moeilijk gaat, dit terwijl wij “mensen” best veel samen kunnen doen en nog veel meer samen kunnen bereiken dan alleen. Het is ook goed voor onze kinderen te zien dat Hassan niets terug wil voor het maaien van het gras van oma Trudy en oma Trudy met liefde een appeltaartje bakt voor het feestje van Latifa, Hassans moeder.

En dat alle mensen in het kleurrijke mooie Zuidoost met elkaar kunnen omgaan, ook zonder dat daar een gedoe over ontstaat, omdat de een niet goed naar de ander luistert. Of dat de ander net iets meer doet om het beoogde doel te behalen dan de een. Het maakt namelijk helemaal niets uit wie wat doet, als de eindstand maar bevredigend is.

 

Esther

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK