Bijlmerbios: films voor en door Zuidoost

De coronaregels gooiden roet in het eten, maar nu deze niet meer gelden, kan Bijlmerbios in maart weer volop het film(t)huis van Zuidoost zijn. En dat doet ze niet alleen met films uit het reguliere aanbod, maar ook met films voor en door Zuidoost.

Na een vliegende start in oktober kwam er na twee maanden een kink in de kabel door de coronaregels. Films die op stapel lagen in januari werden daarom pas in februari vertoond. Hieronder ook films die in samenspraak met de buurt zijn geprogrammeerd, zoals de kinderfilm ‘Binti’ en ‘Bims in de Lobby’. Bijlmerbios wil zich hiermee duidelijker manifesteren als platform. Als film(t)huis ‘voor en door de buurt’. ‘Als mensen hierover ideeën hebben, horen we het graag’ aldus organisator Hans Meiboom.

Voor maart is er ook direct weer een film geprogrammeerd voor en door de buurt. Het gaat hier om de korte film ‘Watamula’. Een Antilliaanse film met in de randprogrammering cabaretier Collin Edson. ‘Watamula’ wordt eenmalig vertoond op zondag 6 maart.

Natuurlijk hebben we naast deze eenmalige vertoning ook een aanbod aan films die de hele maand te zien zijn. Voor de jongeren hebben we ‘Jinn’, een coming-of-age film, waarin het 17 jarige Afro-Amerikaanse meisje Summer op zoek gaat naar haar ware identiteit te midden van familiale en religieuze invloeden. Voor mensen die van de natuur houden ‘Silence of the Tides’; een intens cinematografisch portret waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat. Op zondag 20 en 27 maart nog omlijst met een speciaal Waddenzee lentemenu. En voor mensen die van een goede muziekfilm houden: ‘West Side Story’. Niet de oude, maar de nieuwe versie van Steven Spielberg. Een meer eigentijdse vertaling waarin de choreografieën opzwepender en kleurrijker zijn. En de bendegevechten gemener en harder, minder balletachtig ogen.

Check voor een compleet overzicht de website of de lijst in deze krant.
Tickets € 6,- Te bestellen via www.bijlmerbios.com/filmhuis

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK