Vrijwilliger Vertelt: Nadie Lenting (62)

Venzo is het Verbindingsplatform voor maatschappelijke inzet. Deze week in Vrijwilliger Vertelt het verhaal van Nadie. Zij is vrijwilligerswerk gaan doen om naast haar administratieve baan contact met mensen te houden.

“Ik heb altijd gewerkt als administratief medewerker bij een bank. Bij mijn laatste werkgever werkte ik op de afdeling debiteuren/crediteuren. We deden daar de administratie voor de gehele bank, het boekhouden, de rapportages en de kostenplaatjes opstellen. Zeker aan het eind van elke maand was het hard werken; omdat de maand boekhoudkundig werd afgesloten, maakten we lange dagen. Om 06:15 uur ging ik het huis uit, 21:30 uur kwam ik weer thuis. In zo’n hectische periode zag ik de miljoenen passeren in mijn slaap.”
“Na een poos merkte ik dat ik het werk minder leuk begon te vinden. Ik wilde niet meer de hele dag binnen zitten, bezig zijn met cijfers en papierwerk. Ik miste vooral het contact met mensen. Een half jaar heb ik achter de balie van een bank in Bussum gezeten. Ik fleurde helemaal op, ik mocht mensen ontvangen en verder helpen, dit was geweldig. In de pauzes bracht ik voor mijn collega’s roti of ander lekker eten mee, zodat we gezellig samen konden lunchen. Niet veel later werd het kantoor gesloten en moest ik terug naar de administratie. Ik denk nog regelmatig aan de fijne tijd in Bussum.”

“Om toch het contact met mensen te behouden, ben ik vrijwilligerswerk gaan doen. Ik ben bijvoorbeeld een aantal jaar mantelzorger van een dame in Zuidoost. Ze is 70 en kan niet meer zo goed lopen. Een aantal keer per week gaan we samen wandelen, of als ze medicijnen nodig heeft ga ik die ophalen bij de apotheek. Ik heb haar gezegd: u hoeft me niets te geven, want ik doe dit graag. Maar als ik twee dagen niet langs kan komen –ik ga soms naar mijn kleinkinderen- dan vindt ze het vervelend. ‘Ik zie je niet, ik hoor je niet’, grapt ze dan, ‘je gaat me toch niet verwaarlozen?’”

“Ik vind het prachtig om met mensen te werken, zo zit ik in elkaar!”

Volgende maand komt weer een vrijwilliger aan het woord.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK