Untold presenteert Black Heritage Festival juni 2022

Met trots presenteert Untold als aanloop naar Keti Koti de 2e editie van het Black Heritage Festival in de hele maand juni. Een festival waar kunst, cultuur, geschiedenis en erfgoed samenkomen in Amsterdam, Almere, Berg en Dal, Leeuwarden en Rotterdam. Het programma met het thema Slavernijverleden en immaterieel erfgoed bestaat uit lezingen, workshops, talkshows, masterclasses, tours en theatervoorstellingen.
Professionele en amateur beoefenaars van performance arts en erfgoedspecialisten komen bij elkaar voor onderlinge inspiratie en kennisuitwisseling over het verleden, heden en toekomst van Afrikaans immaterieel erfgoed.

 Theatervoorstellingen Anyame, AMPUKU en Muziki

Speciaal voor het publiek speelt Black Harmony het Winticoncert Anyame tijdens het Black Heritage festival in het Bijlmer Parktheater, de Kunstlinie in Almere en Theater Zuidplein in Rotterdam. Een uniek artistiek concept waarbij zes vocalisten in een combinatie met strijk, snaar en slaginstrumenten, hedendaagse verhalen vertalen middels muziek in het Surinaams. Muziekwerelden die elkaar tegenkomen en versterken, geven een mooie weergave van wat onze Nederlandse samenleving zou moeten zijn. Dans wordt verzorgd door Untold. Bezoek de voorstelling Muziki van Eternity Percussion in de OBA of doe mee aan de slave heritage tour in Leeuwarden i.s.m. Pier21 waarna je ook de voorstelling AMPUKU kunt bekijken in Stadsschouwburg De Harmonie.

 Gasten uit Nederland, Ghana en Suriname
Op uitnodiging van Untold is het Ghana Dance Ensemble (nationaal dansgezelschap van Ghana) te gast. Zij spelen met Untold de dansvoorstelling ‘Twinfest’ o.a. tijdens het Keti Koti Festival in het Afrika Museum. Twinfest gaat over rituelen bij de geboorte van tweelingen in West-Afrika.
Schrijver Dompo Tata Julien Zaalman, Wintipriesteres Marian Markelo en schrijver Raoul de Jong zijn te gast tijdens een livecast bij New Metropolis Zuidoost van Pakhuis de Zwijger. In een intieme setting in Theater Zuidplein staat de Okanisi cultuur centraal tijdens een interactieve talk over het opdoen en overdragen van kennis. Ga in gesprek met Jose Tojo (Kula Skoro), Meredith Andries (bekend van Fiamba en Wenoeza) en Nyanga Weder (Sangafi).

 Voor kinderen en jongeren zijn er interactieve muziek- en dansworkshops die op maandag, woensdag en donderdag plaatsvinden in het Bijlmer Parktheater en Southeast Drumacademy, waarbij de geschiedenis van Afro-Caribische muziek en dans wordt verteld. Meld je aan door een mail te sturen naar: dance@untold.nl

Samenwerkingspartners
Het Black Heritage Festival is mede mogelijk gemaakt door o.a. het Fonds voor Cultuurparticipatie, Fonds Podiumkunsten, Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuidoost, het Mondriaan Fonds en Provincie Noord-Holland. De samenwerkingspartners zijn o.a. het Nationaal Museum van Wereldculturen, New Metropolis Zuidoost, Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), Theater Zuidplein, Kunstlinie, Pier21, Bijlmer Parktheater, Black Harmony, Stichting Eternity Percussion, Ninsee en het Ghana Dance Ensemble.

Met trots presenteert Untold als aanloop naar Keti Koti de 2e editie van het Black Heritage Festival in de hele maand juni. Foto: Les Adu
Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK