‘The Immortal’ Regian Eersel, de wereldkampioen uit Zuidoost

Regian Eersel

Ruim een jaar geleden sprak Bijlmer&Meer de Bijlmerboy Regian Eersel. Een jaar later heeft hij een nieuw contract, zijn eigen huis gekocht en is hij lichtgewicht kickboks wereldkampioen geworden. Bijlmer&Meer belde Regian op om de recente ontwikkelingen in zijn leven te bespreken.

Regian Eersel
Regian Eersel is een professioneel kickbokser uit Amsterdam Zuidoost. Op 8-jarige leeftijd begon Regian met taekwondo-les bij Sportcentrum Pleizier, de sportschool van voormalig topsporter Henny Pleizier. Daarna stortte hij zich op rugby en ging vervolgens trainen bij kickboksschool Sityodtong. Dit was de start van zijn kickbokscarrière. Vier jaar later was hij professioneel vechter.

Lesgeven en koken
Hoewel Regian nu niet meer in Zuidoost woont, is hij hier nog altijd zeven dagen per week. ‘‘Ik werk nog steeds als een kok, nu wel wat minder dan eerst maar ik doe dat nog steeds drie dagen per week. Sinds kort geef ik ook vier keer per week kickboksles in sportschool FightIQ bij Overamstel.’’

Indonesië
Wanneer Bijlm&Meer met Regian spreekt, zit hij in Indonesië voor een wedstrijd. Aan Regian wordt gevraagd hoe hij zich voorbereidt op een grote wedstrijd zoals deze. ‘‘Vanaf zes weken van tevoren begin ik op mijn voeding te letten. Ik volg geen specifiek dieet maar ik zorg ervoor dat mijn lichaam de juiste voedingswaarden binnen krijgt. Ik ben al jaren een topsporter en ken mijn lichaam het beste, ik heb daardoor geen specifiek dieet nodig.’’

Ongeveer vijf weken van tevoren start Regian met een intensieve training. ‘‘Ik sport dan twee keer per dag waarbij ik in de ochtend om zeven uur begin met cardio en ga joggen of zwemmen.’’ Na zijn cardiotraining is het tijd om te gaan werken, dan gaat Regian koken bij het kinderdagverblijf of lesgeven in de sportschool. ‘‘Na werk doe ik dan de tweede training waarbij ik ga kickboksen. Ik ben vaak tot laat aan het trainen, dus ik maak lange dagen. De volgende dag begint het dan weer opnieuw.’’

Omdat Regian vaak lange dagen maakt, is het ook belangrijk om goed te ontspannen. ‘‘Wanneer ik meer tijd heb op een dag, zorg ik ervoor dat ik het rustig aan doe en lekker ga Netflixen. Sinds kort heb ik een sportmasseur ingehuurd dus elke zondag kan ik tot rust komen met een lekkere massage.’’

Omdat Regian regelmatig in het buitenland vecht moet hij vaak rekening houden met tijdsverschil, en de consequentie daarvan: jetlag. ‘‘Doordat ik zo vaak in het buitenland vecht ben ik het ondertussen wel gewend geraakt om met een tijdsverschil te leven. Mijn team en ik reizen vaak ruim van tevoren naar het land waar ik de wedstrijd heb. Zo heb ik tijd om aan het tijdsverschil en klimaat te wennen. Daarnaast probeer ik mij de dag dat ik vlieg al aan de tijd van mijn bestemming te houden. Als het bijvoorbeeld ochtend is wanneer ik aankom, dan zorg ik ervoor dat ik in het vliegtuig slaap zodat ik niet moe ben bij aankomst.’’

Regian is al wereldkampioen, maar heeft nog een groot doel voor ogen. ‘‘Ik wil volledig stoppen met werken en focussen op het lesgeven. Ik wil mijn kennis en passie overdragen naar de volgende generatie. Het zou mooi zijn als ik van mijn hobby mijn werk kan maken.’’

‘The Immortal’ Regian Eersel wint in Indonesië. Foto: aangeleverd.
Foto: aangeleverd.
Foto: aangeleverd.

Door Xiomara Mak

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK