Zuidoostbewoner Raquel van Haver wint Stimuleringsprijs Amsterdam

Jaarlijks wordt de Amsterdamprijs voor de kunst, de belangrijkste kunstprijs van de stad, uitgereikt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst. De prijs is voor kunstenaars of organisaties die op een bijzondere manier de kunst stimuleren, in en buiten de stad. Dit jaar mocht Raquel van Haver als beeldende kunstenaar de Stimuleringsprijs Amsterdam in ontvangst nemen.

Raquel van Haver
Raquel van Haver is geboren in Botoga maar groeide op in Nederland, tegenwoordig is ze een bewoner van Heesterveld in de Bijlmer. Het werk van Raquel wordt door de Heesterveld Creative Community omschreven als grote schilderijen en tekeningen die rauw, monumentaal en donker zijn. In haar werk combineert Raquel de traditie van de schilderkunst met hedendaagse thema’s zoals de zoektocht naar identiteit en issues rondom Zwarte, Westerse, Caraïbische en Latijns-Amerikaanse identiteit, religie, waarden en ervaring. Voor jongere kunstenaars is Raquel een rolmodel.

Prijzen
Enkele jaren geleden bestormde Raquel de Nederlandse kunstwereld binnen, haar werk bleef niet onopgemerkt. Afgelopen jaar won ze de Koninklijke Prijs voor de Schilderkunst en kreeg daarbij een solo-expositie in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Dit jaar was de jury van de Amsterdamprijs voor de kunst zeer enthousiast over de actieve rol die Raquel inneemt binnen de Amsterdamse cultuur als stimulator en verbinder van verschillende culturen en generaties.

Raquel van Haver, ‘We Do Not Sleep As We Parade All Through The Night…’, 2018. Collectie Stedelijk Museum Amsterdam. Verworven met steun van de deelnemers van de BankGiro Loterij, 2018. Foto: Gert Jan van Rooij.

 

Foto: Raquel van Haver, Atelier Echtenstein Bijlmer 21 juni 2017 120. Foto Martijn van Nieuwenhuyzen.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK