Tandarts Peter Koelewijn: ‘ik werd al snel verliefd op deze buurt’

Peter Koelewijn

‘Hoogwaardige tandheelkunde voor zoveel mogelijk inwoners van Zuidoost en daarnaast de buurt een beetje mooier maken.’ Dat is de missie van Peter Koelewijn, tandarts in de Bijlmermeer, eigenaar van tandartspraktijk Zuidoost maar vooral ook ondernemer.

‘Ik kwam hier vlak na mijn studie om het tandarts vak in praktijk te brengen en werd al snel verliefd op deze buurt. Het was een buurt waar veel te verbeteren was, ik noemde het een krachtwijk; een wijk met enorm veel potentie om beter te maken.’

Toen er een plek vrijkwam in de maatschap waar hij werkte, hoefde hij niet lang na te denken. Hij wilde graag blijven. Zijn praktijk groeide maar snel bleek dat, ondanks de extra openingstijden ’s avonds en in het weekend, de stroom cliënten toe bleef nemen. Samen met zijn team, van op dat moment vijf tandartsen, werd een ambitieus plan gemaakt om midden in deze krachtwijk hoogwaardige tandheelkunde aan te bieden. Ze huurden een lege op dat moment redelijk verpauperde kantoorruimte in Florijn en creëerden er een mooie geavanceerde praktijk. De droom die Peter Koelewijn in 2001 had, kwam daarmee uit. Hij kon in deze wijk, voor zowel de mensen als de directe omgeving, een echte bijdrage leveren.

Onlangs won hij de prijs voor de beste tandartspraktijk van Nederland
Peter Koelewijn schreef zich in voor de landelijke wedstrijd die jaarlijks uitgeschreven wordt voor de ongeveer achtduizend tandartspraktijken die ons land telt. Toen hij als één van de genomineerden op de lijst over bleef kwam een jury langs.

‘Ze konden hun ogen niet geloven’ zegt hij trots. En ook wij van de redactie krijgen een aangename verassing te zien. Achter de deuren van het flatgebouw wordt een rustige vriendelijke grote praktijk gehuisvest met geavanceerde behandelkamers. Deze maand wordt de praktijk uitgebreid en bijna twee keer zo groot, waardoor er nog meer mensen geholpen kunnen worden. Opvallend is ook de centrale lunchruimte in wording. ‘We lunchen tussen de middag allemaal samen’ licht Peter t

oe en hiermee laat hij zien ook zijn medewerkers te koesteren. Trots laat hij ook de opleidingsruimte zien waar nieuwe tandartsassistenten in huis worden opgeleid. Op deze TZO Academy leer je, aangevuld met cursussen, de fijne kneepjes van het vak, maar ook daarna wordt aan medewerkers de gelegenheid geboden om verder te groeien in een richting die bij hen past. Inmiddels telt het bedrijf zestig medewerkers, waarvan het merendeel van tandartsen, management, assistenten en overige medewerkers bestaat uit vrouwen, die allemaal afkomstig zijn vanuit de buurt of de directe omgeving van Amsterdam.

‘Wat Apple en Google kunnen, kan ik ook, zij het op wat kleinere schaal’
In zijn kantoor staat het vol met boeken en in de hoek staat een grote lees fauteuil. ‘Daar,’ hij wijst naar de stoel, ‘heb ik heel veel boeken gelezen over ondernemen en management. Hoe doet Apple dat of Google? Het fascineerde me. Alles wat zulke bedrijven doen, kan ik ook, zij het dan op wat kleinere schaal. Ik heb geleerd me niet te verliezen in alleen maar tandarts zijn, maar vooral ook tijd over te houden in het ontwikkelen van mijzelf, mijn bedrijf en de mensen om mij heen.’ En dat is zichtbaar, met een groeiende praktijk die mensen helpt ook buiten kantoortijden. Met uitbreidingsplannen voor 2019, met een interne opleiding én managementadviezen voor andere ondernemers in Zuidoost is ontwikkeling het kernwoord voor Peter Koelewijn. Hij gaat door, deelt graag en zijn hele omgeving deelt daarin mee.

DE ZONNESTRALEN VAN ZUIDOOST
Zuidoost is een ondernemend stadsdeel met veel, heel veel, actieve bewoners. Of het nu is op het terrein van betaald of onbetaald werk. Met passie timmeren zij aan de weg. In Bijlmer&Meer besteden wij ruimte voor deze zonnestralen van Zuidoost.

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK