Amsterdams Kampioenschap Topscore groot succes

Topscore

Op vrijdag 13 april jl. is het Topscore programma afgesloten met de Topscore Amsterdamse Kampioenschappen. Topscore is het sportstimuleringsprogramma van de gemeente Amsterdam voor het voortgezet onderwijs waarbij leerlingen kennis kunnen maken met verschillende sporten en deze na schooltijd kunnen beoefenen. Binnen het Topscore programma kunnen jongeren kiezen uit verschillende sporten zoals basketbal, voetbal, badminton, volleybal, flag football en honkbal.

De kampioenschappen werden op verschillende locaties in Amsterdam gespeeld. Ook in  Zuidoost waren er locaties waar de kampioenschappen plaatsvonden. Badminton werd gespeeld in sporthal Gaasperdam, flag football vond plaats in het Bijlmer sportpark en op zaterdag was er een Topscore kickboksgala bij sportcentrum Pleizier.

Op de Amsterdamse Kampioenschappen kwamen per sport verschillende Amsterdamse middelbare scholen bij elkaar om in een toernooivorm of showcase (bijvoorbeeld bij dans en cheerleading) tegen elkaar te spelen. Uit stadsdeel Zuidoost deden het Praktijkcollege de Dreef, Scholengemeenschap Reigersbos, Open Schoolgemeenschap Bijlmer en het Bindelmeer college mee. De dansgroep van het Bindelmeer college mocht de eerste prijs mee naar Zuidoost nemen en het Amsterdams kampioenschap flag football  werd gewonnen door het Pieter Nieuwland College. Het Caland Lyceum werd tweede. De OSB en SGR uit Zuidoost werden respectievelijk derde en vierde.

Ongeveer 140 kinderen verdeeld over 10 schoolteams speelden voor de titel ‘Amsterdam Kampioen’. De eerste en tweede plaats plaatsen zich automatisch voor het Nederlands Kampioenschap dat gespeeld wordt op 16 juni in Utrecht. Daar ontmoeten zij de kampioenen van andere scholen uit het land.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK