Talentvolle jongeren uit Zuidoost treden op tijdens benefiet voor Jongerencultuurfonds

AMSTERDAM – Om het Amsterdamse Jongerencultuurfonds te steunen, vindt zaterdagnamiddag 11 november in het De la Martheater een benefiet plaats.

Het Jongerencultuurfonds wil het mogelijk maken dat èlk Amsterdams kind, ongeacht het inkomen van je ouders, aan dans, zang, theater of muziek kan doen.

Directeur Hanneke van Wees vertelt: “Vorig jaar hebben we het, dankzij een donatie, nog nèt gered. Maar we willen graag groeien en wat vet op de botten hebben, al was het alleen maar omdat we kinderen die een beroep op ons doen niet willen teleurstellen.” Dankzij het fonds kunnen jaarlijks méér dan 2000 Amsterdamse kinderen hun talenten ontdekken en ontwikkelen.

De presentatie van de benefietvoorstelling, die ook bedoeld is om het fonds meer bekendheid te geven, is in handen van Marco Gerrits van urban dance groep ISH, die bruisende producties maakt met talenten op het gebied van skate, hiphop, rap en BMX. Gerrits presenteert de middag met performer Abdelhadi Baaddi. Samen nemen ze de openingsact voor hun rekening.

Jeugdtheaterschool Zuidoost
Het belooft een sprankelend programma te worden. Zo speelt Jeugdtheaterschool Zuidoost een fragment uit de productie ‘En ze leefden nog lang en…’, gebaseerd op de theaterbewerking die Toneelgroep Amsterdam maakte van Woody Allens film Husbands and Wives. De film, die over relaties en echtscheiding gaat, is vertaald naar de leefwereld van kinderen uit Zuidoost, en is gelardeerd met stevige beats.

ZO! Gospel Choir ook aanwezig
Het Global Dance Centre van de bekende danser/choreograaf Shaker (hij werkte mee aan het tv-programma ‘So you think you can dance’) zal ook het podium betreden. Leerlingen van deze dansschool verzorgen een strakke hiphop-act, wat weer een fraai contrast oplevert met het klassieke duet van de Junior Company, waarin jong talent van het Nationaal Ballet is gebundeld. Het ZO! Gospel Choir, opgericht door Shirma Rouse en Berget Lewis, sluit het programma af met opzwepende Black Gospel, maar ook ingetogen soul, jazz en r&b worden niet geschuwd.

Korting & vervoer met stadspas
Wie een Stadspas heeft kan de benefietvoorstelling voor slechts € 6,- bijwonen. Deze kaartjes zijn te koop bij de kassa van het Bijlmer Parktheater. Wie geen Stadspas heeft betaalt € 30,-. Dat is minder leuk voor je portemonnee, maar je steunt er het Jongencultuurfonds er wel extra mee. Kinderen tot 18 jaar betalen €10,-. Iedereen met een kaartje mag met de bekende Groengrijsbussen van het Bijlmer Parktheater naar het De la Mar Theater meerijden. En weer terug uiteraard. Kijk voor meer informatie op www.delamar.nl en www.jongerencultuurfonds.nl.

 

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK