Stéphane Linguy van Pathé ArenA: “Ik help Zuidoosters graag”

AMSTERDAM ZUIDOOST – Zeventien jaar geleden stapte Parijzenaar Stéphane Linguy uit de Thalys om te gaan werken bij de Decathlon op de Arena Boulevard in Amsterdam Zuidoost. De boulevard zag er heel anders uit dan nu: er was nog geen verharde straat, overal werd gewerkt, veel bedrijven werkten vanuit tijdelijke verplaatsbare gebouwen. Inmiddels werkt hij al tien jaar als theatermanager bij Pathé ArenA, de boulevard is volgebouwd en hij is een echte Zuidooster geworden. Hij vindt het belangrijk om zijn personeel dicht bij huis te vinden. Daarom tekende hij ook een convenant om nog meer mensen uit Zuidoost aan het werk te krijgen.

Waarom verruilt iemand Parijs voor Gaasperplas? Stéphane Linguy is er duidelijk over: “Het was een bewuste keus, het idee was voor een jaar of twee, maar het beviel zo goed! Ik woont er sinds 2002: het is er fijn, groen, rustig en autovrij. Daarnaast is het toch dicht bij mijn werk en dichtbij het centrum van Amsterdam.”

Programmering afgestemd op Zuidoost
Pathé ArenA is geworteld in Zuidoost en houdt rekening met wat Zuidoosters willen zien in hun bisocoop. Stéphane Linguy licht dat toe: “We proberen de programmering aan te laten sluiten bij wat mensen verwachten van een bioscoop in Zuidoost. We krijgen veel bezoekers uit wat we groot-Amsterdam noemen. In Pathé Arena zijn dus naast de Hollywoodblockbusters ook Bollywoodfilms, Franse, Poolse en Turkse films te zien en films met een Surinaamse achtergrond doen het hier heel goed.”

Convenant logisch vervolg
“We zijn een bioscoop in Zuidoost, ook voor mensen die hier wonen. We vinden het belangrijk dat wij medewerkers hebben die in de buurt wonen. We sloten samen met ArenA, Ziggo Dome, Villa Arena en AFAS Live een convenant, op basis van een idee van stadsdeel Zuidoost. We hebben hier veel werk en veel mensen in Zuidoost zoeken naar een baan. We willen samen vraag en aanbod beter op elkaar aan laten sluiten. Op dit moment werken hier drie medewerkers die via de banencaroussel aangenomen zijn.” Dit convenant is best bijzonder. De ondernemers steken toch hun nek uit om Zuidoosters verder te helpen. Voor Stéphane Linguy is het niet zo bijzonder: “Het is voor mij gewoon een deel van mijn werk voor en in Zuidoost. Ik help graag Zuidoosters door de mogelijkheden die ik als manager heb.”

Trots op ontwikkeling
Stéphane Linguy is trots op de ontwikkeling die Zuidoost de afgelopen jaren maakte: “Het gezicht van Zuidoost is erg veranderd in de zeventien jaar dat ik er woon en werk. Wat een verschil is er! Toen ik hier aankwam waren er lelijke gebouwen, vergelijkbaar met die in de buitenwijken van Parijs. Je zag in de metro en op veel plekken in Amsterdam, dus ook in Zuidoost, junks. En ik was wel iets gewend, ik ben opgegroeid in de voorsteden van Parijs. Amsterdam heeft de ruimtelijke ordening veel beter aangepakt dan de Fransen. Ik ben trots op de groene omgeving van Zuidoost en op de bedrijven die hier gepionierd hebben met visie en lef om er iets van te maken. Dat is gelukt.”

Foto: Gemeente Amsterdam, Alphons Nieuwenhuis

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK