Ondernemer van de maand: Vivian Acquah

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Mijn naam Vivian Acquah, ik ben geboren en getogen in Amsterdam en mijn roots liggen in Ghana. Ik woon in Amsterdam Zuidoost.

Wat zijn je hobby’s/interesses?
Ik hou van koken, mediteren, wandelen, zwemmen en IT-zaken.

Waarom ben je ondernemer geworden?
Ik ben ondernemer geworden omdat ik met mijn verhaal anderen wil inspireren.

Hoe heet je bedrijf?
Mijn bedrijf heet Viva la Vive.

Wat doet jouw bedrijf?
Ik ben werkzaam als Nutrition Advocate, ook wel de voedingsdeskundige die rekening houdt met de roots van haar klanten.

Hoe ben je in dit vak begonnen?
Zelf heb ik jarenlang gekampt met overgewicht. Ik kreeg van voedingsdeskundigen steeds de westerse voedingsadviezen die niet goed bij mij passen. Door mijn mindset te veranderen ben in 10 maanden tijd 41 kilo afgevallen. Daarnaast heeft het verlies van mijn oma aan overgewicht (diabetes en hoge bloeddruk) een flinke rol gespeeld bij het veranderen van mijn mindset. Dit leed wil ik voorkomen bij anderen, door te laten zien dat je binnen de eigen cultuur lekker en gezond kan eten.

Wie zijn jouw klanten?
Mijn klanten zijn bedrijven en particulieren. Bij bedrijven geef ik workshops om de medewerkers te motiveren met hun healthy lifestyle.

Waarom kiezen klanten voor jouw bedrijf?
Mijn klanten kiezen voor mij vanwege mijn verhaal en de manier waarop ik het breng, net zoals 100% pure chocola. Ik weet mensen te inspireren en te motiveren om in kleine stappen te werken aan hun gezondheid.

Hoe zou jij jezelf willen omschrijven als ondernemer?
Een ondernemer met hart voor haar klanten. Iemand die begrijpt hoe het is om te overgewicht te hebben en het roer om te draaien met een healthy lifestyle.

Waarom juist in Amsterdam Zuidoost ondernemen?
Zuidoost heeft mijn hart, het heeft kleur, bezieling en heerlijk eten. Ik woon hier met heel veel plezier.  En door de dames van Going Social: Stephany Biezen, Saundra Williams, Minchenu Maduro en de Going Social sisterhood. Mede door deze dames heb ik geleerd om mijn dromen om te zetten naar doen.

Hoe laad jij jezelf weer op?
Ik laad mezelf op door te leuke dingen te doen met mijn gezin, te mediteren, te experimenteren met koken en ja, ik hou van IT-dingen (ja, ik ben ook een NERD).

Wat is de belangrijkste ondernemers les die je zou willen delen?
Vind mensen om jou heen die jouw missie begrijpen en ondersteunen. Dat heb ik met de sisterhood van Going Social.

Wat is je favoriete quote?
’When You Know Better, You Do Better!’’. Deze quote is van Maya Angelou, daarom heb ik mijn Stichting Know Better Do Better naar deze quote vernoemd.

Wat zijn je verdere ambities?
2018 staat in het teken van Cooking Back To Our Roots seizoen 2, waarin ik samen met nog meer rolmodellen gezonder ga koken. Ik zoek nog sponsors voor seizoen 2.

Foto: Victoria Krechting

                                          

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK