OBA-vestigingen zoeken OBA Maatje

AMSTERDAM ZUIDOOST – Om eenzaamheid onder Amsterdammers te bestrijden, is de OBA een nieuw project gestart: OBA Maatje. Een OBA Maatje is een enthousiaste vrijwilliger die met boeken, tijdschriften, films of luisterboeken één keer per maand een bezoek brengt aan mensen die niet zo mobiel zijn. Dit kunnen ouderen zijn, maar ook jongeren die vanwege een handicap of chronische ziekte minder mobiel zijn. 

Met het project OBA Maatje krijgen mensen een passende selectie boeken, luisterboeken, films, tijdschriften of andere media aan huis bezorgd door hun eigen vrijwilliger. Hiermee wordt het contact vergemakkelijkt, daarnaast zijn de media een fijn tijdverdrijf om de eenzame momenten door te komen.

Vrijwilligers
De vrijwilligers worden op een zorgvuldige wijze gekoppeld aan eenzame buurtgenoten. Het is de bedoeling dat de vrijwilliger minimaal eens per maand bij zijn/haar maatje op bezoek gaat en zo samen een band wordt opgebouwd. Een vrijwilliger verbindt zich bij voorkeur voor minstens één jaar aan zijn/haar maatje, om zo te zorgen voor continuïteit en betrokkenheid.

Aanmelden
OBA Maatje gaat van start in de OBA-vestigingen OBA Spaardammerbuurt en OBA Bijlmerplein. Meer informatie over het project OBA Maatje en het aanmeldproces is te vinden op oba.nl/maatje.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK