Sporthal Gaasperdam viert feest, viert u mee?

Sporthal Gaasperdam

Sporthal Gaasperdam viert op 12 oktober dat deze sporthal in Amsterdam Zuidoost al ruim 30 jaar bestaat en aan vele sporters en anderen een prachtige sportlocatie biedt. Ze vieren die dag ook dat na 30 jaar (met een financiële bijdrage van de gemeente Amsterdam) de sporthal een bijzondere gedaanteverwisseling heeft ondergaan.

U kunt in Sporthal Gaasperdam terecht voor diverse sporten zoals basketbal, zaalvoetbal en korfbal. Maar ook voor diverse vechtsporten waaronder Capoeira en karate bent u in Gaasperdam aan het juiste adres. Wat opvalt (als u een kijkje op de website neemt) is dat er echt voor een ieder wat wils wordt aangeboden, yoga, 55plusfit en rolstoelhockey, klaverjassen in het sportcafé, niets is te gek. Heeft u ruimte nodig voor een sportief bedrijfsevenement eventueel in combinatie met een overnachting in de buurt? Neem dan contact op via het contactformulier op de website www.sporthalgaasperdam.nl.

Feestelijke opening
Er wordt tijdens de feestelijke opening van 12 oktober gezorgd voor een leuk en afwisselend programma. Hierbij  is gedacht aan jong en oud, de regelmatige sporter, maar ook de ‘gelegenheidssporter’ kan kennis maken met de diversiteit van Sporthal Gaasperdam. En als u om welke reden dan ook niet aan de aangeboden sportactiviteiten kan meedoen, er is genoeg te zien en ondernemen om u niet te vervelen. Aansluitend aan de sport en spel middag zal om 18.00 uur een officiële toespraak gehouden worden door een vertegenwoordiger van het dagelijks bestuur van Amsterdam Zuidoost. Om daarna met de voetjes van de vloer te gaan, want vanaf 20:00 uur begint de feestelijke dansavond, met hapjes, drankjes en de swingende Rythm & Soulband van Dennis Burke. Bekijk het gehele programma onder de pagina.

Vrijwilligers

Sporthal Gaasperdam wordt voornamelijk draaiende gehouden door vrijwilligers, waarvan de meeste er al jaren hun stinkende best doen om voor een ieder een prettige sfeer in en om de sporthal te waarborgen. Maar vooral door de uitstraling van de buitenkant, werd dat in de loop der jaren steeds lastiger. Graffiti, vooral op de buitenmuren, is vanaf het ontstaan van de sporthal een probleem geweest. De oplossing is gevonden door platen van hard en glad materiaal (di-bond) op de muren aan te brengen. Op de platen zijn afbeeldingen van sporters in de hal te zien. Foto’s van spelende en sportende mensen, jong en oud, die door sport veel plezier beleven. De platen hebben een anti-graffiti laag gekregen, om zo het probleem van voorheen tegen te gaan en om de ‘creatievelingen’ uit te dagen om eens binnen een kijkje te nemen in plaats van tegen de muren van de sporthal.

Gedaanteverwisseling
Afgelopen zomer is het sportcafé van de sporthal voorzien van nieuwe frisse kleuren en zijn de 20 jaar oude tapijttegels vervangen door een nieuwe PVC-vloer. Op deze manier past de uitstraling binnenin de sporthal  bij de geheel vernieuwde buitenkant. Daarnaast zijn aan beide zijkanten van de sporthal LED verlichte logo’s aangebracht met “Sporthal Gaasperdam”. Waar de sporthal eerder uitnodigde tot volspuiten met graffiti en niet meer bijdroeg aan de uitstraling die we met zijn allen zo nodig hebben in Zuidoost, is het nu omgetoverd tot een van de parels van Zuidoost.

‘Hard werken en nooit opgeven loont’ dat is een zin die vaak als een rode draad terug komt in het leven van een sporter. En dat is nu duidelijk zichtbaar aan de vernieuwde Sporthal Gaasperdam. Iedereen is uitgenodigd om op 12 oktober aanstaande de opening te komen vieren.

Programma
13.00 uur Welkom door butler Alphons en start sport en spel voor jong en oud in de sporthal en dojo.

17.00 uur
Einde sport en spel in de sporthal en dojo en start borreltijd in het Sportcafé met drank en hapjes.

18.00 uur
een film van Zuidoost TV, die het project van het opknappen van de buitenkant hebben gefilmd, een presentatie van het bedrijf Haaxman, die het unieke “buitenproject” heeft uitgevoerd en een officiële toespraak door een vertegenwoordiger van het dagelijks bestuur van Amsterdam Zuidoost.

20.00 uur
Start feestelijke dansavond met de Rythm & Soulband van Dennis Burke.

00.30 uur
Einde van de feestmiddag en -avond Ravenswaaipad 5.

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK