Hockeyvereniging AHC Rubicon kan officieel beginnen met Bijlmerhockey

AHC Rubicon

De Amsterdamse Hockey Club Rubicon (AHC Rubicon) is de eerste echte hockeyvereniging van de Bijlmer. Sinds 27 september jl. is het hockeyveld in het Bijlmer Sportpark officieel geopend en is iedereen welkom om te komen trainen. Bijlmer&Meer sprak met voorzitter Jeroen Kruisheer.

Jeroen is de vader van drie kinderen. Naast het voorzitterschap voor de hockeyclub zet hij zich als actieve bewoner in voor bewonersvereniging Evergreen in de E-buurt. Toen zijn dochters op hockey gingen bij de sportbuurtclub in de E-buurt kwam hij in aanraking met de sport.

Urban hockeyclub
In 2012 is de sportbuurtclub, op het Cruyff Court in de E-buurt, opgericht om kinderen de begintechnieken van hockey te leren. Om mee te gaan met de tijd is de naam van de sportbuurtclub inmiddels veranderd naar de ‘Urban hockeyclub’. Jeroen verteld: ‘‘Door de Urban hockeyclub is het mogelijk om aan de sport hockey te snuffelen. Bij de club leren kinderen op een laagdrempelige manier de beginselen van hockey.’’ Wanneer de kinderen de basis hebben geleerd, kunnen ze naar een echte hockeyvereniging waar ze mee kunnen doen aan competitie en zich verder kunnen ontwikkelen.

Te grote stap
‘‘We merkten op een gegeven moment dat de ouders de stap naar een echte hockeyvereniging toch niet aandurfde, het resultaat hiervan was dat de kinderen dan weer op de bank terecht kwamen. We zijn naar aanleiding van dit probleem naar de gemeente gestapt om te kijken wat we kunnen doen om de kinderen toch aan het sporten te houden.’’

Na een goed gesprek met de gemeente Amsterdam kreeg de club te horen dat ze een hockeyveld in Zuidoost beschikbaar kregen. Door een echt hockeyveld werd het ineens mogelijk om mee te doen aan competitie. Met een nieuw veld in het achterhoofd besloten de initiatiefnemers om in 2016 de volwaardige hockeyvereniging AHC Rubicon op te richten.

Kleur geven
‘‘We zijn een laagdrempelige club voor iedereen. AHC Rubicon is de hockeyvereniging voor en van Zuidoostenaren. Het is voor ons belangrijk dat de gemengde cultuur van Amsterdam Zuidoost terug te zien is in onze vereniging. We willen met onze hockeyvereniging kleur geven aan het toch wat eenzijdig plaatje van huidige hockeyspelers.’’ Om de vereniging toegankelijk te maken voor iedereen werkt AHC Rubicon samen met het Jeugdfonds Sport en Cultuur en hanteert zij de stadspasregeling met de groene stip.

Hockeyers gezocht
De realisatie van het hockeyveld liet een lange tijd op zich wachten, dit heeft een groot impact op de vereniging gehad. ‘‘We kregen in 2016 aanmeldingen van tientallen enthousiastelingen, het aantal leden groeide in rap tempo. Omdat het veld echter jaren op zich liet wachten verloren mensen vertrouwen en zijn weer weggegaan.’’ De club is daarom hard op zoek naar nieuwe leden.

Momenteel heeft AHC Rubicon een half veld waar kinderen van 5 tot en met 10 jaar (EFG-jeugd) competitie op kunnen spelen. Het is voor kinderen vanaf 11 jaar helaas nog niet mogelijk om deel te nemen aan de competitie, desondanks is iedereen welkom om te komen trainen bij de hockeyvereniging. Ben jij of ken jij iemand die graag wil hockeyen in Zuidoost? Kijk dan op de website van AHC Rubicon www.ahcrubicon.nl voor meer informatie of stel je vragen via info@ahcrubicon.nl.

Hockeyers bij de opening van het nieuw hockeyveld.
Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK