Schijt aan corona party

Stuiterende kinderen, depressieve ondernemers en zorgeloos winkelend publiek. Het leven lijkt ineens een stuk complexer dan enkele weken terug. Iedereen verwerkt de situatie op een hele andere manier. Het is nu overigens 26 maart 2020. Tegen de tijd dat dit bericht u treft kan er ook alweer een hoop zijn veranderd. Ik raak ook helemaal gedesoriënteerd van het thuiswerken. Hoe pak je dit nou het beste aan? Wat valt er nou al die weken binnen te doen?

Ik schrijf dit stuk met gemengde gevoelens. Humor heeft mij altijd overal doorheen gesleept. Echter gaan er best veel mensen behoorlijk slecht op de huidige situatie. Ik zie de één na de ander in mijn sociale netwerk sneuvelen. De financiële onzekerheid verwekt meer stress dan draagbaar is. Ouders die al kopzorgen hadden zitten nu als onderbetaalde thuismanagers meerdere taken uit te voeren waar ze wellicht niet eens bekwaam voor zijn. Ondertussen doen de deurwaarders en parkeerwachters ongestoord hun werk.

Hoe serieus moeten we dit nou nemen? Nadat minister-president Rutte dagen na zijn, naar mijns inziens nietszeggende, historische toespraak zijn irritaties uitsprak werd het wel duidelijk. Zijn “Schijt-aan-corona feestjes” uitspraak deed me denken aan luitenant-kolonel Daniëlle Veira. Zij ging viral met haar “doe het, doewet” uitspraak als reactie op een ‘Tequilaparty’ die in Suriname op de planning stond. De arrogantie en onwetendheid van het volk spatte ervan af toen ze in het weekend van 21 maart jl. massaal de hort op gingen. En ja hoor, verscherpte maatregelen lagen op onze deurmat.

Hoe gaat zuidoost hiermee om? Bij de Jumbo moet je voor de entree in de rij staan en krijg je een boodschappenkarretje in je handen geduwd. De Albert Heijn verplicht je als klant om een mandje te gebruiken. De pleintjes zijn veel rustiger. De “buurtooms” lijken de afstand te bewaren en attenderen elkaar als de politie patrouilleert. Echter blijven de jointjes van mond tot mond overgaan. Ach ja, het idee telt volgens mij.

Enkele hamsterweken, wc-rol challenges en home workouts verder is één ding wel zeker. Als alles voorbij is gaan we met z’n allen de straat op en geven we elkaar een warme omhelzing, terwijl we aan het swingen zijn op onze ‘Schijt-aan-corona party’ georganiseerd door Rutte himself. Let goed op elkaar en stay safe!

Darryl Veldman

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK