”Blijf het gewoon proberen. Werk geeft zelfvertrouwen!”

Zuidoost Werkt

De campagne ‘Zuidoost Werkt!’ van het bedrijfsleven in Amsterdam Zuidoost, stadsdeel Zuidoost en tal van organisaties startte in april 2019 en levert nu al ruim 250 banen op. Korte lijnen, regelmatig contact en elkaar weten te vinden zijn kenmerkend voor de aanpak van de werkcoaches.

‘Zij doen er alles om aan inwoners aan werk te helpen’, weet Jakob Wedemeijer, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost. ‘Er is veel werk in Zuidoost. We kijken samen met jou naar jouw kwaliteiten. Ben je gemotiveerd? Dan vinden we vast een passende baan.’

Wie hebben via dit project werk gevonden? In deze editie het verhaal van Ami Celedonio (27) die werkt als jobhunter in Zuidoost voor de Spaanstalige gemeenschap.

Sinds wanneer werk je en wat houdt het werk in?
‘Ik werk bij Cvforward, een jobhuntersbureau. Van oorsprong kom ik uit de Dominicaanse Republiek en spreek ik Nederlands maar ook vloeiend Spaans. Daarom kan ik werkzoekenden in hun eigen taal helpen, bijvoorbeeld goed verwijzen als ze schulden hebben. Ook zeg ik hen dat ze Nederlands moeten leren zodat ze verder kunnen komen dan alleen schoonmaken.’

Wat deed je voordat je via Zuidoost Werkt aan de slag ging?
‘Ik volgde een Mbo-opleiding administratie, maar maakte die niet af. Negen jaar lang had ik een uitkering. In het begin solliciteerde ik vijf keer per week, maar na de zoveelste afwijzing werd ik moedeloos. Vorig jaar kon ik tijdelijk aan de slag als voedingsassistent bij het AMC. Erna kwam ik in contact met Zuidoost Werkt. En ik kon dezelfde dag beginnen voor 24 uur per week!’

Hoe heeft het werk je leven veranderd?
‘Vroeger zat ik de hele dag thuis: TV kijken. Ik heb drie dochters van 11, 9 en 3 jaar. Mijn moeder en familie helpen me gelukkig. Dankzij mijn werk heb ik nu een eigen huis gekregen. In het begin vond ik werken lastig, maar nu ben ik heel trots. Ik heb ook iets te vertellen en vind het geweldig dat mijn kinderen kunnen zeggen: mijn moeder heeft een baan! Later wil ik doorstromen, maar: ‘Eerst kruipen, dan lopen en dan rennen!’

Heb je tips voor werkzoekenden?
‘Blijf het gewoon proberen. Werk geeft zelfvertrouwen!’

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK