Robert Kathusing: ‘’BC Amsterdam Warriors is meer dan alleen basketbal.’’

BC Amsterdam Warriors

BC Amsterdam Warriors, opgericht in 2014, staat bekend als dé basketbalvereniging van Amsterdam Zuidoost. Begonnen in sporthal Gaasperdam met één U14 (onder 14 jaar) team, werden zij in het eerste jaar meteen kampioen. Het jaar daarop groeide de vereniging naar vijf competitieteams. Door de snelle groei, werd besloten naar een grotere locatie te gaan en zitten de Warriors sinds 2017 in het Bijlmer Sportcentrum.

Verknocht aan basketbal
Voor Robert Kathusing begon het basketbalavontuur toen hij deelnam aan de naschoolse activiteit ‘basketbal’ in Reigersbos. Omdat hij zo verknocht was aan deze sport, ging Robert naar club 2000 waar hij tien jaar gebasketbald heeft. Tijdens zijn studie kwam het basketballen op een laag pitje. Na zijn studie pakte hij het basketballen weer op en werd hoofdcoach van Club 2000 en coach van de U12.

Robert vertelt vol enthousiasme over zijn liefde voor de basketbalsport. ‘’Basketbal is mijn passie en de rode draad in mijn leven. Ik kan zien dat Amsterdam Zuidoost veel basketbaltalent heeft, de jongeren in Zuidoost zijn namelijk atletisch, gespierd en lang. Helaas zie ik daarbij ook veel onbenutte potentie.’’

Een familie
Volgens Robert is BC Amsterdam Warriors meer dan alleen basketbal. “BC Amsterdam Warriors is een familie, we helpen elkaar, we spreken dingen naar elkaar uit en luisteren naar elkaar. We geven een stukje opvoeding over school, familie en sport. Wij proberen de kinderen op het rechte pad te houden. Basketbal is een middel om ze verder te helpen in hun ontwikkeling. Ik zie de jongeren groeien bij ons, het worden stuk voor stuk mooie mensen. Wij geven de jongeren handvatten voor binnen en buiten de vereniging.”

Voor jong en oud
BC Amsterdam Warriors biedt basketbal in de breedste zin van het woord aan. Er worden basketbal-lessen op basisscholen aangeboden als naschoolse activiteit, in het Bijlmer Sportcentrum wordt basketbalschool gegeven voor de leeftijd 6 tot en met 11 jaar en wordt op de dinsdagvonden van 20:00 tot 21:30 basketbal gegeven voor recreanten vanaf 18+ en senioren, deze lessen vinden plaats in het Bijlmer Sportcentrum.

Kosten voor training en competitie voor de jeugd bedragen € 300 per jaar, deze kosten komen overeen met de vergoeding van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Heb je een stadspas met groene stip? Dan kun je ook terecht met korting. Kijk voor meer informatie over BC Amsterdam Warriors op www.amsterdamwarriors.nl.

 

Robert Kathusing
Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK