Gliphoeve – een vergeten strijd wint award

AMSTERDAM – Groot succes voor de radiodocumentaire Gliphoeve – een vergeten strijd. De documentaire, gemaakt door Daan Dekker, Maartje Duin en Jaasir Linger, won 6 oktober jl. de Gouden Freelancer Award 2017.

De documentaire die over de flats Geldershoofd en Gravestein, voorheen Gliphoeve, gaat verscheen begin september in de vorm van een radio- en webdocumentaire. Deze werden op VPRO uitgezonden maar kregen daarnaast ook veel publiciteit in andere media. De documentaires zijn positief ontvangen. Het drietal kreeg leuke reacties, ook uit de Surinaamse gemeenschap. ‘’Veel mensen wisten bijvoorbeeld niet dat er kraakacties hebben plaatsgevonden, zij hebben veel geleerd over dit stukje Bijlmer’’, aldus Maartje Duin.

De jury van de Gouden Freelancer Award vond de documentaires ‘subliem in elkaar gezet en getuigen van een grote maatschappelijke relevantie.’ Volgens hen zijn de problemen anno 2017 herkenbaar.

De redactie van Bijlmer&Meer vraagt zich af of we nog meer kunnen verwachten over de Bijlmer. Maartje Duin: ‘’Daan wilt meer weten over de geschiedenis van de Bijlmer, dus wellicht dat daar iets uit komt’’. Voor nu zijn er een paar partijen die geïnteresseerd zijn om rondom de radio-en webdocumentaire evenementen te doen tijdens 50 jaar Bijlmer. We zullen daarom nog zeker van de documentaire Gliphoeve – een vergeten strijd horen komende tijd.

Gouden Freelancer Award
De Gouden Freelancer Award, initiatief van Bureau Wibaut, is een tweejaarlijkse prijs voor beste door freelancers gemaakte journalistieke productie. De winnaars kregen een cheque, gouden wisselspiegels en gouden koffiemokken.

 

De radio- en webdocumentaire zijn te luisteren en zien op vpro.nl/gliphoeve.

 

Foto: Iona Hogendoorn

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK