Ontdek nieuwe plekken tijdens 24H Zuidoost

amsterdam&partners organiseert op zaterdag 17 september een nieuwe editie van ‘24H Ontdek je Stad’. In 24 uur kan je meer dan 50 activiteiten ontdekken. Dit keer is stadsdeel Zuidoost aan de beurt en kunnen haar bewoners allerlei locaties (gratis) bezoeken. Natuurlijk is de rest van Amsterdam ook welkom. Zuidoost barst van het talent en is in ontwikkeling waardoor er veel artistieke broedplaatsen, diverse keukens, hippe ondernemingen en veel verschillende dans- en muzikale activiteiten te ontdekken en te doen zijn.

Start de dag actief
24H Zuidoost begint al vroeg voor de sportievelingen onder ons met een work-out tijdens zonsopgang bij de Arena Gym. Na afloop zijn er gezonde shakes en gembershotjes. Nog niet moe? Ontdek dan de gigantische murals van Zuidoost tijdens een inspirerende wandeltour langs flats met indrukwekkende street art op de gevels. Luister naar de verhalen over deze kunstwerken, de kunstenaars, de buurt en haar bewoners. Of ga mee op de fiets op een twee uur durende reis door Zuidoost met Bijlmer-expert Jenny van Dalen. Even uitpuffen kan natuurlijk ook. Sit back & relax bij het drie uur durende radio programma Look Around & Echobox in OSCAM. Iedereen kan deze live uitzending bijwonen. Makers en publiek nemen samen actuele thema’s als emancipatie, genderdiversiteit, racisme en meer onder de loep.

Foto: Bas Uterwijk (24H Zuidoost 2018)

Muziek en dans
Het stadsdeel Zuidoost ademt muziek. Daarom is er 17 september ontzettend veel te doen op het gebied van muziek en dans. Zoals een uniek evenement van en voor de black queer community: een (dans)ball waar de nationale ballroom gemeenschap samenkomt en zich manifesteert. Maar hiphop liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de Hiphop Academy Foundation. Zij gooien de deuren open voor een hiphop dansworkshop. De stichting Ghachodam brengt alle Ghanese koren samen voor twee spetterende optredens met opzwepende Ghanese muziek. Natuurlijk is er bij deze 24H editie ook een festivalhart. Dit keer bij ‘Oma Ietje’ en ‘Heesterveld Creative Community’ waar lokaal talent optreedt. Ook bij The New Amsterdam Blockparty zijn er DJ’s en artiesten te vinden en daar staan de beste foodtrucks uit Zuidoost voor een lekker hapje. Voor de echte feestfanaten is er nog een afterparty bij EFE Venue in Lola BAE waar tot in de late uurtjes gedanst wordt op verschillende muziekstijlen.

Opening Brasapark
Tijdens 24H Zuidoost vindt ook de opening van het Brasapark plaats. Maak kennis met het park tijdens de tuintjesworkshop of doe mee met verschillende skate workshops en clinics bij de Skatelane. Of ‘dance the night away’ tijdens de silent disco in het Brasapark. Relaxt een filmpje kijken onder de sterren in de Bijlmerbios openluchtbioscoop is ook een mogelijkheid.

Ontdek bijzondere plekken
Neem een kijkje in de broedplaats Lola Bae! Hier werken mediamakers, kunstenaars en andere creatievelingen. Er zijn exposities, spoken word, livemuziek, film en spannende performances van in-house artiesten. De Taibah moskee, ook wel ‘De witte parel’ van de Bijlmer genoemd, is een van de grootste moskeeën van Nederland en opent haar deuren tijdens 24H Zuidoost. De Johan Cruijff Arena geeft als één van de duurzaamste voetbalstadions ter wereld een rondleiding en Pathé Arena laat tijdens een tour plekken zien die normaal gesloten blijven voor bezoekers.

24H Ontdek je stad
‘24H Ontdek je stad’ is een initiatief van amsterdam&partners, speciaal voor bewoners, om op een laagdrempelige manier te laten zien wat de verschillende Amsterdamse stadsdelen op cultureel, sportief en culinair gebied te bieden hebben. 24H biedt een platform voor lokale ondernemers, bewoners en culturele instellingen om de trots van hun buurt met elkaar te delen. 24H Zuidoost wordt georganiseerd met een bijdrage van Kunst & Cultuur Stadsdeel Zuidoost en Zuidoost City. Meer informatie over het volledige programma is te vinden op 24H Zuidoost | I amsterdam (NL) 24H Amsterdam | I amsterdam (ENG). Sla je favorieten op en plan je persoonlijke route.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK