Brasapark, het nieuwste park van Amsterdam

Het weekend van 17 en 18 september kun je komen proeven van het Brasapark. Het nieuwste park van Amsterdam. Tijdens het weekend in september wordt het park officieel geopend en zijn er twee dagen lang activiteiten voor iedereen. Er zijn onder andere cursussen tuinieren voor op je balkon, skatelessen, een duurzame markt, dance battles maar ook een buurtontbijt, een klassiek concert en een silent disco!

Ontdek het park tijdens WKND Brasapark
Kom zaterdag én zondag 17 en 18 september naar het Brasapark. Ontdek het park en proef wat het nu en in de toekomst allemaal te bieden heeft. Het hele weekend zijn er activiteiten voor iedereen. Alle activiteiten zijn gratis. Zaterdag 17 september wordt het park om 12 uur officieel geopend.
Dat gebeurt op het Brasaplaza.

Kijk voor het hele programma op www.wkndbrasapark.nl en deel dit weekend met iedereen!

De tuinen van Brasa
Op het Brasapark ligt ook een bijzondere stadstuin: De Tuinen van Brasa is door een groep actieve bewoners (parkmakers)aangelegd. De tuin ligt in het oostelijk deel van het park vlakbij het Kelbergenpad. De parkmakers maakten zelf het ontwerp van een bloem. De verschillende bloembladen zijn weer aparte tuinen zijn met een heel eigen karakter. Er is een theetuin, kruidentuin, bloementuin, bostuin en een ook een groentetuin. De komende tijd richten deze parkmakers de tuin verder in.In het weekend van 17 en 18 september worden hier ook activiteiten georganiseerd.

Over het park
Het Brasapark is ruim drie kilometer lang en 65 meter breed. Waar eerst een drukke snelweg liep (de A9) ligt nu het grootste dakterras van Nederland. Het Brasapark ligt precies tussen de metrolijnen Gein en Gaasperplas en doorkruist door de Gooiseweg. De fiets- en wandelpaden over het park verbinden de wijken Gaasperdam en de Bijlmermeer weer met elkaar. Afgelopen jaar zijn er meer dan 1500 bomen geplant en nog eens zoveel planten. De komende tijd moet het park gaan groeien en bloeien en wordt de inrichting afgemaakt.

Meer info?
Bekijk het programma van het weekend op www.wkndbrasapark.nl
De Tuinen van Brasa  heeft een eigen facebook en instagram
https://www.facebook.com/groups/tuinenvanbrasa/
Link naar instagrampagina
https://www.instagram.com/tuinen_van_brasa/

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK