Nationale Voorleesdagen – activiteiten voor peuters in de bibliotheken van Zuidoost

Nationale Voorleesdagen

Van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari wordt er in de OBA weer extra veel voorgelezen. Vanaf dan vinden De Nationale Voorleesdagen plaats en zijn er ook in Amsterdam Zuidoost veel activiteiten rondom voorlezen voor de allerkleinsten en hun ouders. Het Prentenboek van het Jaar, Moppereend, staat hierbij centraal.

Voorleesontbijt op 22 januari
Op woensdag 22 januari om 10:15 is een Voorleesontbijt in OBA Reigersbos. Noraly Beyer zal die ochtend het boek Moppereend voorlezen aan peuters (2+) en hun ouders. En in OBA Bijlmerplein zal om 9:30 de gedeputeerde van de Provinciale Staten mevrouw Zita Pels, voorlezen uit het Prentenboek van het jaar. Op beide locaties zijn er na het voorlezen enkele activiteiten en wat lekkers voor de kinderen.

Voorstellingen (2+)
Zaterdag 25 januari om 15:00 speelt in OBA Bijlmerplein de voorstelling Mega Mopperaar.  Theatergroep Toren van Geluid neemt de kinderen mee in een muzikaal avontuur, om te laten zien dat de zon niet altijd schijnt en een (mopper)buitje soms gewoon nodig is. In OBA Reigersbos is er op zaterdag 1 februari om 15:00 uur de interactieve voorstelling “Mopper mee met een gebaar”. Eend heeft niemand om mee te spelen en moppert erop los. Mopper je mee? Stilzitten is NIET de bedoeling bij deze voorstelling van Wapperkids.

Aanmelden
Alle activiteiten zijn gratis voor OBA-leden. Aanmelden vooraf kan via de balie of per e-mail: reigersbos@oba.nl. Bekijk alle activiteiten rondom De Nationale Voorleesdagen bij de OBA op www.oba.nl/voorleesdagen.

Leuk extraatje voor de allerkleinsten
Kinderen (2-6 jaar) die tijdens De Nationale Voorleesdagen OBA-lid worden, ontvangen een Moppereend vingerpoppetje cadeau (op=op). Het OBA-lidmaatschap is voor iedereen tot 19 jaar gratis en boetevrij.

Over de Nationale Voorleesdagen
Voorlezen maakt je leuker. Want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, zo komen peuters en kleuters in aanraking met nieuwe woorden, leren hoe een zin opgebouwd is en wordt hun woordenschat én taalbegrip vergroot. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De campagne is een project van Stichting Lezen en wordt georganiseerd door Stichting CPNB.

Foto: Noraly Beyer

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK