Esther’s gedachten: Moorddadig Nederland

Esther’s gedachten

De moord op Damaris (4) en Daniel (2) Rongen

1 Augustus 2018, in een huis in Groningen en een flat in de Bijlmermeer is het stil. Iedereen is gespannen en zegt niet veel, het beloofd een zware dag te worden. Misschien wel net zo zwaar als 13 jaar geleden, tijd heelt alle wonden zeggen ze. Niet nu, niet in de afgelopen 13 jaar, en zeker niet vandaag! Vandaag zullen alle wonden open gaan, als ze überhaupt al iets van dicht waren.

1 Augustus 2005, hoog zomer en de 4-jarige Damaris speelt met haar 2-jarige broertje Daniel in huis. Daar wonen ze met hun moeder en de vriend van hun moeder, Avi C., die hun moeder na de breuk met hun vader heeft leren kennen. En de moeder is verliefd, heel erg verliefd! Zo erg verliefd dat ze niet door heeft dat haar vriend langzaamaan aan het veranderen is. De vader van de twee kinderen wel, maar een brief hierover komt één dag te laat aan. Nog voor de moeder van de twee deze brief heeft kunnen lezen voltrekt er zich een vreselijk drama in Tolbert.

De reden van de verandering is overmatig drugs gebruik van een geestesziek beest! De vriend van hun moeder gebruikt onder andere speed, waardoor hij vaak de lijn met de werkelijkheid kwijt is. Toen de moeder van de kinderen er niet meer tegen kon, en dit bij haar vriend bespreekbaar wilde maken… dat wanneer hij niets aan zijn gedrag zou doen ze bij hem weg zou gaan, ging het fout, goed fout dit keer! Het gaat zo fout dat de moeder in paniek van het balkon springt en de twee kleintjes bij de duivel achter laat. Ze had nooit kunnen bedenken dat dit de ergste beslissing van haar leven zou zijn. Avi C. doet het ondenkbare en vermoord de twee weerloze kinderen op een gruwelijke manier. Eerst de kleine Damaris. Hij snijdt, terwijl haar broertje toekijkt, haar broze keelt door. Daarna is de 2-jarige Daniel aan de beurt.

Als de door de moeder gewaarschuwde hulpdiensten na een klein kwartier bij het huis aankomen, is het al te laat. Avi C. is naar eigen zeggen tegen beide kinderen ‘opgebotst’ en kan zich verder weinig herinneren. Alles zit onder het bloed en de politie vindt de twee levenloze, toegetakelde lichaampjes in het huis waar ze even daarvoor nog niets vermoedend aan het spelen waren. Na een pijnlijke rechtszaak wordt hem ‘na cassatie’ in 2006, 15 jaar cel en TBS opgelegd. En hiermee wordt de waarde van twee kinderlevens omgezet in een belachelijk lage straf. Het is voor de familie moeilijk te verteren maar ze gaan zo goed en zo kwaad als het kan door met leven. Want wat kun je anders… Het is Nederland en waar je in het buitenland nooit meer buiten de poorten van de gevangenis zou staan, kom je er hier in Nederland met een soort van “afkoel periode” er makkelijk vanaf.

1 Augustus 2018, de vader van Damaris en Daniel is gespannen wakker geworden in zijn huis in Groningen. De moordenaar van zijn zoon en dochter krijgt vandaag te horen of de TBS verlengt gaat worden. De man is zichtbaar gebroken, hij weet dat het niet in zijn handen ligt, dat hij helemaal niets mag zeggen en dat alles wordt besloten door rechters die niet voelen wat hij voelt. Die nooit zullen begrijpen dat hij sinds die ene dag in augustus nooit meer echt heeft geleefd, dat hij wel uitademt maar amper in kan ademen omdat zijn hart zo zwaar is.

Naar de rechtbank toegaan heeft geen zin, dat weet hij uit ervaring omdat hij het enkel mag volgen in een hok van glas. De omgekeerde wereld zou je denken, want eigenlijk zou ‘het beest van Tolbert’ in dat hok moeten zitten, helaas werkt dat niet zo hier.

Ook de zus van de twee kleintjes zit gespannen in haar flat in de Bijlmer in afwachting van het telefoontje met de verlossende woorden dat het verlengd is. Ook zij is doorgegaan met name voor haar kinderen, maar het gemis is ook voor haar nog elke dag pijnlijk voelbaar. De telefoon gaat en dan blijkt dat alle nachtmerries werkelijkheid worden, niet alleen wordt de TBS beëindigd, ook krijgen ze te horen dat Avi C. al geruime tijd zelfstandig woont in Utrecht. En dat dit lieverdje zich nuttig maakt met vrijwilligers werk, meehelpen bij het organiseren van KINDERFEESTJES! Het kan allemaal In Nederland!

De halve zool zou het liefst terug willen naar geboorte land Israël en het hele ‘gebeuren’ achter zich laten. Hij is al in de vijftig en heeft wat gezondheidsprobleempjes en het is allemaal al zo lang geleden. Je zou hem toch gunnen dat hem binnen niet al te lange tijd een enorm pijnlijke dood staat te wachten. De geliefde van de twee kinderen kunnen het hele ‘gebeuren’ ook niet achter zich laten. En hun ‘probleempjes’ zijn met geen pen te beschrijven sinds die fatale 1 Augustus. Deze man zou nooit meer vrij moeten komen en niemand zou zich mogen verschuilen achter het rookgordijn van drugs. Hoe is het in Godsnaam mogelijk dat iemand die twee kinderen op een gruwelijke manier vermoord wordt ingezet om kinderfeestjes op te leuken? En dat diegene ook al geruime tijd in een ‘door de staat aangewezen’ woning in Utrecht verblijft zonder dat de familie van de slachtoffertjes daarvan op de hoogte is? Waar gaat dit in vredesnaam mis? Wat zegt de beslisser van dit alles tegen de vader in Groningen en de zus in de Bijlmer die levenslang hebben? En hoezo heeft dit beest überhaupt nog rechten?

Waarom worden hier geen Kamervragen over gesteld en hoe kan het dat de familie het zwijgen op wordt gelegd voor het welzijn van deze debiel? Waarom zijn de levens van deze twee kleuters zo weinig waard? De twee die nog een heel leven voor zich hadden en nu eigenlijk op hun pad richting volwassenheid hadden moeten lopen, in plaats van koud en begraven onder de grond!

Twee namen op het internet die enkel bij de nabestaande nog elke dag door hun hoofd lopen. Twee namen die voor vele misschien niets betekenen, gewoon twee namen op het internet. Maar die door de nabestaande het liefst elke dag worden uitgeschreeuwd omdat dit zo oneerlijk is dat ze niet vergeten mogen worden. DAMARIS EN DANIEL RONGEN, verloren achter het rookgordijn van drugs en in de steek gelaten door het kromme rechtssysteem van moorddadig Nederland!

 

Esther

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK