Niet te missen: OSCAM x Modemuze: Resist! Take a stand in fashion

OSCAM

Samen laten zien waar je voor staat, je anders kleden dan de rest of uitgesproken protesteren: kleding kan persoonlijke of gemeenschappelijke boodschappen van verzet uitdragen. Geïnspireerd door kledingstukken uit de modecollecties van vier Modemuze-musea laten vier teams zien wat hun hedendaagse interpretatie van ‘verzet in de mode’ is.

Nieuwe generatie
De teams zijn bij elkaar gebracht door curatoren Marian Duff (OSCAM), Mila Ernst en Lisa Whittle. Modemuze en Maian Duff (MAFB) werken al sinds 2014 samen aan het maken van programma’s voor een nieuwe generatie modevormgevers, kunstenaars, redacteuren en bloggers en laten ook de komende tijd verassende stukken zien in OSCAM.

Verzet in de modegeschiedenis
Verhalen van verzet komen overal in de modegeschiedenis voor. Van ‘gezondere korsetten’ tot angisa’s en verzetsspelden uit de Tweede Wereldoorlog: de verhalen die kledingstukken kunnen vertellen, verwijzen naar emancipatie, dromen van inclusiviteit, bevrijding en acceptatie.

Online
Naast de expo in OSCAM kan de bezoeker online extra informatie vinden in de vorm van een speciale online themapagina en serie blog-artikelen: www.modemuze.nl/resist of www.mafb.nl/oscam.

De expositie loopt van 31 augustus tot 20 september 2018.

 

 

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK