Kwaku Summer Festival gewoon in het Nelson Mandelapark!

Ondanks de vele geruchten zal het Kwaku Summer Festival zoals gewoonlijk plaatsvinden in het Nelson Mandelapark. Het festival duurt net als afgelopen jaren vier weekenden en kent twee concerten op de vrijdagavond.

Het Kwaku Summer Festival is het grootste multiculturele festival in Nederland dat iedere zaterdag en zondag in de maanden juli en augustus gehouden wordt in het Nelson Mandelapark in Amsterdam Zuidoost. Vier weekenden lang biedt de organisatie een gevarieerd programma aan op het gebied van live muziek, film, muziek, sport, eten, dansen, informatie en ontmoetingen. Ieder jaar heeft het festival een ander thema dat tot uiting komt in muziek, optredens, kunst, literatuur en diverse verkiezingen.

Dit jaar start het festival op zaterdag 13 juli. Er staan al een paar highlights op het programma onder andere op: vrijdag 19 juli het eerste Friday Concert met niemand minder dat Jocelyn Brown & Incognito (bekend van de wereldhit Always There), zondag 27 juli staat in het teken van Molukse dag en op vrijdag 2 augustus treedt Grupo Niche op tijdens het Friday Concert. Zondag 4 augustus is alweer de laatste dag van het festival dit jaar.

Geruchtenmolen
Kwaku-directeur Vincent Soekra heeft weer zin in de komende editie maar betreurt wel de vele geruchten die de ronde doen, onder meer het gerucht over een mogelijke verhuizing naar een parkeerterrein achter de Amsterdam ArenA. ‘’We weten van niets en als het aan ons ligt blijven we het festival organiseren in het Nelson Mandelapark. Wij hebben het festival na jaren van chaos en imagoschade weer op zijn poten gezet, maar er zullen altijd mensen zijn die ergens een probleem mee hebben. Eerlijk gezegd zal het ons ook nooit lukken om een ieder blij te maken en zullen we ons dan ook blijven richten op bezoekers die samen met ons het Kwaku gevoel uitdragen.

Naast het geruchten over een mogelijke verhuizing was er ook sprake van een cashless-festival, waarbij bezoekers een gratis armband krijgen waar geld op gestort kan worden, hiermee zou dan kunnen worden betaald bij de diverse stands. ‘’Met dit systeem willen we een extra service bieden aan onze bezoekers en standhouders, echter zijn we erachter gekomen dat een aantal standhouders hier nog niet aan toe is. Dit is een punt waar we nu naartoe werken voor in de toekomst.’’

‘’Een ander gerucht dat ik de wereld uit wil helpen is dat de prijzen voor frisdrank met 300 procent verhoogd gaat worden. Ook dat is niet het geval, de enige prijs die wij als organisatie bepalen is voor het bier. Dit doen wij vanwege een contract me de brouwerij, maar deze prijzen zullen zeker niet met 300 procent stijgen! De standhouders mogen nog steeds qua eten en drinken hun eigen prijs bepalen.’’

Kwaku-directeur Vincent Soekra

Kwaku kaarten 2019
Genoeg over alle geruchten en negativiteit, want het is bijna ‘Kwaku Time’! Bekijk hieronder alvast de prijzen voor dit jaar. Ben je geïnteresseerd in de Friday Concerts? Kijk dan snel op de website www.kwakusummerfestival.nl voor kaarten, de early birds zijn al uitverkocht. De toegangsprijzen voor het Kwaku Summer Festival verschillen per weekend.

Weekend 1: 13 en 14 juli
Online € 6,– per dag (inclusief servicekosten).
Aan de deur kost een kaart € 7,- (inclusief servicekosten).

Weekend 2: 20 en 21 juli
Online € 7,– per dag (inclusief servicekosten).
Aan de deur kost een kaart € 8,- (inclusief servicekosten).

Weekend 3: 27 en 28 juli 
Online € 8,– per dag (inclusief servicekosten).
Aan de deur kost een kaart € 9,- (inclusief servicekosten).

Weekend 4: 3 en 4 augustus
online € 9,– per dag inclusief servicekosten. Aan de deur kost een kaart € 10,-  (inclusief servicekosten).

Een passe-partout voor het hele festival, 4 zaterdagen en 4 zondagen, kost € 34,– en is online te bestellen. Stadspashouders kunnen een passe-partout aan de poort kopen voor € 9,– bij voorlegging van hun stadspas (online is dit € 8,– onder vermelding van het pasnummer).

Kinderen tot 13 jaar mogen op de zaterdag en zondag gratis mee naar binnen, alleen toegang onder begeleiding van een volwassene.

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK