Ondernemer van de maand: Joanne Horb

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Joanne Horb, 34 jaar en ben een Surinaamse woonachtig in Amsterdam Zuidoost.

Wat zijn je hobby’s/interesses?
Mijn hobby’s en interesses zijn dansen, muziek luisteren, op vakantie verdwijnen in een goed boek en heerlijke cocktails drinken.

Waarom ben je ondernemer geworden?
De voornaamste reden is het plezier die ik ervaar om mijn kennis te delen met een klant. Maar het zit ook in mijn bloed. Vanaf kleins af aan ben ik ermee opgevoed. Mijn ouders waren beide ondernemers. Mijn moeder was schoonheidsspecialiste en mijn vader een makelaar.

Hoe heet je bedrijf?
Mijn onderneming heet Caption Clinic.

Wat doet jouw bedrijf?
Wij zijn gespecialiseerd in het ontharen in brede zin. De diensten die worden aangeboden zijn: threaden (epileren door middel van garen), waxen van het gehele lichaam (hard en soft wax) en het bieden van consults (één op één gesprekken, waarbij we de klant voorzien van advies).

Hoe ben je in dit vak begonnen?
Mijn interesse is vergroot door een slechte ervaring als klant in een salon. Er werd niets met mij als klant gesproken. Het voelde heel ongemakkelijk maar vooral onpersoonlijk. Ik voelde me onheus behandeld. Dit gevoel wilde ik nooit meer ervaren en vanuit die gedachte heb ik me ingeschreven voor een cursus waxen en epileren. De rest is historie. Ik heb voor jaren mezelf gewaxt en toen voor een vriendin, nicht et cetera. Vandaag de dag heb ik mijn eigen ontharingssalon, waar er aandacht is voor de klant.

Wie zijn jouw klanten?
Mijn klant is een ieder die wilt investeren in zichzelf op het gebied van lichaamsverzorging. Onze doelgroep is zeer uiteenlopend van jong tot aan middelbare leeftijd, zowel mannen als vrouwen.

Waarom kiezen klanten voor jouw bedrijf?
Vanwege de behaaglijke sfeer waarin de klant wordt ontvangen, de service die hierbij wordt geboden en de kwaliteit die wordt geleverd. Bij Caption is geen enkele vraag vreemd en hebben we oog voor de klant. Het ontharen wordt een eitje als ik de klant mag geloven.

Hoe zou je jezelf omschrijven als ondernemer?
Ik zou mezelf als een lieve, gezellige, zakelijke ondernemer omschrijven die oog heeft voor het vak. Mijn doel als ondernemer is de klant op zijn of haar gemak te stellen, zodat het niet meer voelt als een behandeling maar als een gezellige tijd waarin je jezelf verzorgt.

Waarom juist in Amsterdam Zuidoost ondernemen?
De voornaamste reden dat ik in Amsterdam Zuidoost mijn onderneming ben gestart, is vanwege het feit dat het stadsdeel nog geen ontharingssalon had. Ik was van mening dat ik met Caption een verrijking zou zijn in het stadsdeel.
Een tweede reden is omdat het waxen voor velen in het stadsdeel Zuidoost nog een taboe is. Door de salon hier te vestigen hoop ik de drempel te verlagen, zodat men naar binnen stapt om kennis te maken met de verschillende vormen van ontharen.

Wat of wie heeft de meeste indruk op je gemaakt in je carrière?
De afgelopen jaren hebben de klanten de meeste indruk op mij gemaakt. Wij, vrouwen en mannen, hebben meer gemeen dan we ons kunnen voorstellen. De gesprekken met de klanten en de onderwerpen en aspecten die hierbij ter sprake komen, zijn divers en geven zoveel inzicht. De zelfverzekerdheid bij een klant na een behandeling is priceless. Dan denk ik: ‘yes i did it again!

Hoe laad jij jezelf weer op?
Door lekker gek te doen, te dansen en geregeld andere landen te bezoeken.

Wat is de belangrijkste ondernemers les die je zou willen delen?
Blijf ten alle tijden dichtbij je zelf. Dan alleen kan je het uiterste uit jezelf halen!

Wat is je favoriete quote? Van wie is de quote?
“Op externe factoren heb je geen invloed dus laat je daardoor ook niet stagneren.’’ Dit quote is van mij J. Ik ben gek op (motiverende) quotes.

Wat zijn je verdere ambities?
Mijn verdere ambities zijn om het uiterste uit mezelf te halen en meer harten te raken door mijn vak vol positiviteit voort te zetten. Daarnaast mogelijk een tweede vestiging openen. You never know! Alles is mogelijk, dat is waar ik in geloof.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK