Bijlmer van Indra Chotkan

Indra Chotkan

Gezinssituatie: Ik woon met mijn drie dochters in Amsterdam Zuidoost.

Hobby’s: Ik hou van lekker eten, fitnessen, puzzelen en lezen.

Waarmee verdiende je je eerste geld?
Ik werkte als verkoopster in een winkel in mijn geboorteland Suriname.

Wie zou je weleens willen ontmoeten?
Ik zou graag Dalai Lama willen ontmoeten. Zijn wijze woorden inspireren mij.

Waarvoor kunnen ze je ’s nachts wakker maken?
Een Surinaamse huzarensalade.

Beste boek of film?
Het boek ‘Zoek het zelf in je’ van Shri Vasudeva, daar heb ik heel veel antwoorden gekregen op vragen over het leven. De beste film die ik ooit heb gezien is ‘The Godfather’. Een film waarin je ziet dat het verkrijgen van macht boven familie, vrienden, liefde, vertrouwen, verraad en verdriet gaat, totdat karma bij komt kijken.

Wat wil je nog doen voor je dood?
Voor mijn dood wil ik graag een reis maken door India, waar mijn voorouders vandaan komen. Dit zou ik graag met mijn ouders en dochters willen beleven.

Wat is je levensmotto?
Probeer uit datgene, wat niet positief lijkt, het positieve uit te halen.

Wat is de mooiste plek in Zuidoost?
De Amsterdamse Poort. Daar kom je diversiteit tegen.

Wat zou je veranderen als je de baas was in Amsterdam Zuidoost?
Ik zou heel veel aandacht besteden aan (hang)jongeren. Er is veel stress bij de jongeren, waardoor ze hun doelen niet (makkelijk) kunnen bereiken. Ik zou in elke wijk jongerencoaches plaatsen om elke jongere verder te begeleiden. Zowel op het gebied van sport als educatie.

Mooiste herinnering aan Zuidoost?
Kwakoe festival in de jaren ‘90.

Omschrijf jouw Amsterdam Zuidoost in 3 woorden.
Home sweet home!

Wat vind je van Bijlmer&Meer?
Ik vind het een topblad. Zo blijf ik op de hoogte van wat er gebeurt in mijn woonomgeving.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK