Kunst en cultuurinstellingen Zuidoost gaan meer samen optrekken

‘Stadsdeel Zuidoost bestaat uit 170 nationaliteiten en culturen, die weerspiegeld worden in het kunst- en culturele veld. Het stadsdeel wil deze culturele verscheidenheid aan initiatieven een podium bieden om de culturele rijkdom van Zuidoost uit te lichten en verder te brengen.’

Cultuurplatform Cultureel Zuidoost

Een grote groep kunst en cultuurinstellingen uit Zuidoost werkt al volop samen en heeft zich recentelijk – sinds mei 2021 – verenigd in een cultuurplatform onder de naam Cultureel Zuidoost. Het culturele samenwerkingsverband roept geïnteresseerde culturele instellingen uit Zuidoost op zich ook aan te sluiten. Ben je eenmaal aangesloten, dan neem je onder andere deel aan vaste overleggen waarbij programmering op elkaar wordt afgestemd, samenwerkingen worden gestimuleerd en de ambities en wensen in kaart worden gebracht van de culturele sector van Zuidoost.

Eerste netwerkbijeenkomst van het jaar
‘Afgelopen week was de eerste netwerkbijeenkomst van dit jaar. Thema: samenwerking.
Stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing trapte af en sprak over het belang van samenwerking in Zuidoost en over de rijkdom van de kunst en culturele sector. Er was ook aandacht voor relatie met het Masterplan Zuidoost, met deelname van directeur Saundra Williams.
Enkele andere thema’s die aan bod kwamen: het samenwerkingsverband Cultureel Zuidoost – toegelicht door Marian Duff, Jolanda Spoel en Egbert Fransen – en het gloednieuwe initiatief Art Castle Amsterdam, toegelicht door een van de initiatiefnemers Chiel Griffioen.

Volgen nog meer bijeenkomsten
De bijeenkomst was succesvol. Dit jaar volgen er nog meer bijeenkomsten georganiseerd door Kunst en Cultuur Zuidoost in samenwerking met Blueyard, waaronder een speeddate met fondsen en een seminar zakelijk leiderschap. ‘

Meer informatie
‘Culturele instellingen die zich willen aanmelden bij Cultureel Zuidoost kunnen terecht bij:
Marian Duff (marian@oscam.nl).

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK