Koningsspelen in Zuidoost

Koningsspelen

Elk jaar kijken er ruim 1 miljoen kinderen uit naar de grootste schoolsportdag van het land. Vrijdag 20 april mochten er maar liefst 450 kinderen van basisschool Crescendo deelnemen aan de Koningsspelen op het Bijlmer Sportpark. Na de opening met het Koningsspelen lied ‘Fitlala’ deden de kinderen in groepen verschillende spelletjes. Op datzelfde moment liepen de kinderen van basisschool Het Gein hun rondjes tijdens de ‘sponsor color run’. Meer dan 450 kinderen hebben bij elkaar ruim 3500 euro opgehaald. Dit geld gaat naar het opknappen van hun schoolplein.

25 en 26 april
Verdeeld over twee dagen organiseerden de scholen van Stichting Bijzonderwijs voor zo’n 2000 kinderen hun Koningsspelen met een sport- en spelcircuit op het Bijlmer Sportpark. Iedere groep trapte af met de Koningsspelen-dans, daarna verdeelden de groepen zich over het sportcomplex om leuke activiteiten te doen variërend van dansen, stormbaan, troontje verwisselen, estafette tot voetballen. De kinderen genoten er zichtbaar van.

Samenwerking
Steeds meer partners in de omgeving sluiten zich aan om deze activiteiten te ondersteunen. De gemeente Amsterdam, Nuon, Jumpin, diverse sportaanbieders uit Zuidoost, Ajax, Adidas, de sportklassen van het ROC,OSB en de SGR werken nauw samen om de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen.

 

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK